Kik vagyunk mi?

Az impresszum részben, illetve a cikkekben is megtalálhattátok már szerkesztőségünk tagjait, itt azonban közelebbről is megismerhettek minket.

De pontosan kikből áll a szerkesztőcsapat?

A tavaly, több éves kihagyás után újrainduló iDeáknál szinte minden évfolyamból jelen vagyunk, így mindenki megtalálhatja azokat a témákat, amelyek hozzá a legközelebb állnak. A szerkesztőség sokszínű, nagyrészünk bemutató, hír- illetve véleménycikkek írásával foglalatoskodik, de vannak, akik elsősorban a különböző sulis eseményekről, a Deák mindennapjairól való tudósítást választják. Mikor megtudtuk, hogy az iskolában újra elindul a suliújság, nem kell mondani, szinte mindannyian rákaptunk, hogy itt van végre egy újabb dolog, amivel – a többi középiskola közül – kitűnhetünk, és persze megmutathatjuk, mit is tudunk valójában. A legtöbben foglalkoznak iskolán kívül is fotózással, vagy éppen írással, amiket nem feltétlen osztanak meg a külvilággal, de az iDeákon keresztül önbizalmat nyerhetnek és, ami még fontosabb, tapasztalatot szerezhetnek.

De vajon mi inspirálta a szerkesztőség tagjait?

„Engem régóta érdekelt az újságírás is, és mikor megtudtam, hogy van ilyen lehetőség az iskolában, egyből jelentkeztem, mert ki akartam próbálni magam, és úgy éreztem, hogy egy ilyen közösségben ez könnyen fog menni…”-  nyilatkozta Jenei Eszter.
„Azt hiszem az inspirált a legjobban, hogy itt kamatoztathatom a fotózási és videózási tudásom, és új dolgokat is kipróbálhatok…” – mesélte Szivák Barna.
„Sok lehetőséget látok abban, hogy az írói véleményemet megoszthassam másokkal” – mondta Marschalek Jázmin.

…És akkor most beszéljünk azokról, akik nélkül ez nem
jöhetett volna létre

Szabó Ákos, az iDeák főszerkesztője volt az, aki körülbelül két éve kezdett el érdeklődni az iskolaújság felől Novotny Katalin tanárnőnél, ami akkor már nem működött iskolánkban.
„Tizedikben kezdett el körvonalazódni az, hogy a tanárnő a következő évben vállalja az iskolaújság felügyelését és megkért, hogy legyek főszerkesztő”- mesélte Ákos.
Novotny Katalin tanárnő már a ’90-es években jelen levő iskolaújságnak is a tanárszerkesztője volt, illetve régebben független, elsősorban filmes újságíróként is tevékenykedett.
„Nagyon jó érzéseket keltett bennem, hogy a diákok igényt tartanak iskolaújságra, és úgy gondolom, hogy egy ilyen tehetséges és elkötelezett csapattal nagyon könnyen fog menni a munka a továbbiakban.”

Takács Tamara