A legkedveltebb farsangi jelmezek

Farsang közeledtével egyre többen gondolkodnak a megfelelő jelmezeken. Magyarországon a farsangnak, a tél elűzésének igen nagy hagyománya van, és bár az utóbbi időben népszerűbb jelmezes ünnep a más időszakhoz kapcsolódó külföldi eredetű halloween, de a farsangot sok helyen még mindig előszeretettel tartják meg.

Minden évben felkapott jelmez a busójelmez, amely egyben rendhagyó eset is. A legtöbb busóruhát ugyanis a Mohácson minden évben megrendezésre kerülő busójáráson láthatjuk. Minden farsangi időszakban sok magyar látogatja meg ezt a hagyományos felvonulást, amely kiváló családi program a kikapcsolódni vágyóknak is. Idén február 8. és 13. között zajlik a mohácsi busójárás.

A kép forrása.

Farsangkor általában sokan inspirálódnak a népszerű filmek karaktereiből is. Ez a trend teljesen független a divat változásától, hiszen az idei év sikerlistás filmjei mellett akár az örök klasszikus filmek egyikéből is választhatunk ihletet maguknak, ki-ki egyéni véleménye és ízlése alapján. A filmek mellett a kedvelt sorozatok karaktereinek is sokan öltöznek be, ez leginkább az elmúlt években lett felkapottabb.

A kép forrása.

A farsangi jelmezek elsősorban azonban a kisgyerekek számára hívogatók. A kisebbek körében a sikerlistás vagy klasszikus filmek helyett sokkal elterjedtebbek a rajzfilmfigurák és a különböző mesehősök, valamint az örökös népszerűségi lista élén ott található még a hercegnő és a kalóz is.

Hozzászólások