Ismerjetek meg minket! Deákos tagozatbemutató – belülről

Mindannyian tudjuk, hogy középiskolát választani nem könnyű feladat.  Mindenki megpróbálja összeírni az elvárásait, elképzeléseit a középiskolákkal és a jövőjével kapcsolatban, és megpróbál a lehető legjobban dönteni. Mivel mind tudjuk ennek nehézségeit, most a nyolcadikosokhoz fordulunk, és a kilenc-tizedik osztályos deákos tanulókat kérdeztük a deákos mindennapokról, illetve az egyes szakok sajátosságairól, hogy megkönnyítsük a döntésüket.

A következő kérdéseket tettük fel nekik:

 • Milyen szakra jársz?
 •  Miért választottad a Deákot?
 •  Miért választottad ezt a szakot?
 •  Milyen pluszt nyújtott maga a szak?
 •  Mit adott a Deák az év során?
 •  Milyen a közösség?

Haladó német szakra járok, és azért erre esett a választásom, mert 5 évig kint éltem Németországban, és nem szerettem volna, ha az ez idő alatt szerzett tudásom kárba veszne. Az iskola már a legelejétől nagyon szimpatikus volt, illetve sok jót is hallottam róla. Fontos volt számomra az is, hogy a tinédzserkorom ne csak tanulással teljen el, hanem magamra, a barátaimra is maradjon idő, ezért választottam végül a Deákot. Nekem kimondottan sok pluszt nem nyújt ez a szak, csak szintfenntartó, de a csoporttársaim a legjobb kezekben vannak, és szerintem jobb oktatást és tanárokat nem is kívánhatnának. Így, egy év után sem bántam meg, hogy a Deákot választottam, mivel nagyon jó osztályközösség alakult ki, ráadásul a tanárok is hihetetlenül aranyosak és segítőkészek. Számomra ez az év sok új barátot és vicces órákat adott. Valamint rájöttem, hogy mennyire is szeretem a kémiát és a biológiát, és hogy jó úton járok a céljaim elérésében. Kedvenc emlékem talán az első osztálykirándulásunk Pestre. Itt is megmutatkozott, hogy milyen szuper osztálytársaim vannak. ?

 • Lobozár Vanda Éva 10. f haladó német

Én a Deákon belül az általános szakra járok. Azért a Deákot választottam, mert alapból szimpatikus volt, csak jókat hallottam róla, meg alapból szerintem a Deák színvonala a Radnótival és a Ságvárival egyenlő. Azért ezt a szakot választottam, mert még nem tudom, hogy mi leszek, ha nagy leszek, és az általános szak ad egy stabil alapot, amire tudok építeni. Sok pluszt kapok, illetve sok szabadidőm van iskolán kívül, így tudom magam fejleszteni vagy esetleg megtalálni szenvedélyem, meg persze az is plusz, hogy a tanárok nem terhelnek túl. Az év során a tanároktól sok személyes tapasztalatot, élményt kaptam, sikerült pár tantárgyat megszeretnem csakis a tanár miatt, meg esemény- és élménydús tanévet ad a Deák a tanulóknak a sok iskolán kívüli foglalkozással. A Deáknak a közösség a legjobb része; sosem érzed magad egyedül, mindenki segítőkész, nem kívánhattam volna jobb közösséget.

 • Gyovai-Rafa Lajos Bálint 10. f általános

Médiás vagyok. Elsőnek nem a Deákba szerettem volna járni, nem ez volt a cél, de az egyik ismerősömön keresztül nagyon megtetszett, és tudtam, hogy nekem való ez az iskola. Mindig is érdekeltek a filmek és a közösségi oldalak, hírek. Szerettem volna betekintést nyerni a filmek készítésébe, és a közösségi média bugyraiba. Sok olyan dolgot tanultam médiából, amit nem is sejtettem, hogy létezik. Tetszik, hogy az órán sokszor vitatjuk a dolgokat, így megtanulunk filozofálni is. A Deák nekem teljesen új kezdés volt, minden teljesen új volt, és nagyon féltem, hogy nem fog tetszeni vagy nem fogok tudni jól kijönni az osztályommal, a tanárokkal. Ám ez teljesen máshogy történt. Az osztályommal gyorsan összeszoktam, és már egy hónap után olyan erősnek éreztük a kapcsolatainkat, mintha már régóta ismertük volna egymást. Sok boldogságban gazdag élményt, emléket adott nekem a Deák, amelyeket soha nem fogok elfelejteni A Deák közössége fantasztikus. A tanárok kedvesek, és mindent megtesznek, hogy a tanulásunk érdekes legyen. A beöltözős hetek a legjobbak, mikor a tanárok is maszkok alá bújnak. A gólyahéten sok izgalmas feladat várt bennünket, amelyek csupa jó emléket adtak az embereknek. A Deákban szeretik a zenét, a táncot, a szórakozást, és ezekkel színesítik be a szürke hétköznapokat. A tanárok és diákok kapcsolata nagyon jó, a tanárok a diákokért, a diákok a tanárokért vannak. A kedvenc élményem a gólyabál volt. Imádok táncolni, és az, hogy az osztályommal fűztük össze az ötleteinket és gyakoroltuk tesiórákon, hatalmas volt. Nehéz feladatunk volt, mégis imádtam minden pillanatát. A tánc mindig összekovácsolja az embereket, és ez velünk is így történt, összekovácsolódtunk. A műsor elképesztő volt, nagyon tetszettek mások produkciói is. A buli csak hab volt a tortán, nagyon jó volt a társaság, és egy jót buliztunk aznap.

 • Maksó Adél 10. g média

Médiás vagyok Ez volt az egyetlen hely, ahol ilyen különleges szak van, az iskola modern és nyelvoktatás szempontjából a legjobb. Rengeteg dolgot tudtam meg a fotózásról, filmezésről. Szabadabbnak éreztem magam, mint azt az év elején gondoltam. Rengeteg kedvenc emlékem van, talán… Amikor random idegeneket kértem meg, hogy segítsenek egy médiafeladatban, és ők szívesen segítettek, talán ez is megmutatja a Deákosok közötti összetartást

 • Hanna 10. g média

Általános.

Azért választottam a Deákot, mert több rokonom is ide járt, sok jót hallottam róla, és az első pillanattól kezdve nagyon tetszett az iskola. Azért az általános tagozatra járok, mert nem tudtam, hogy mit szeretnék tanulni, és általános szakon minden tantárgyat ugyanazon a szinten tanulunk. Kedvezőbb az órarendünk, a későbbiekben még választhatunk, hogy mit szeretnénk magasabb szinten tanulni. Sok új barátot szereztem, illetve tapasztalatot abban, hogy mennyivel komolyabban kell venni a tanulást középiskolában. A közösség nagyon jó, összetartó.

 • Tamara  9. g általános

Humán szakra járok. Egy közeli rokonom itt tanult, és sokat mesélt az itt töltött éveiről. Ez alapján nagyon megtetszett az iskola, és ide szerettem volna járni. Azért választottam a humán szakot, mert érdekel a történelem, az irodalom és a nyelvek. Itt a történelmet emelt óraszámban tanuljuk, így lehetőségünk van mélyebben elsajátítani az anyagot. Ami még különösen jó, hogy minden nap van valamilyen magyaróra, vagy nyelvtan, vagy irodalom. Számomra a Deák fantasztikus lehetőség arra hogy jó környezetben, nagyon jó tanárokkal és kedves diákokkal töltsem a hétköznapjaimat és érjem el a kitűzött céljaimat. Mindenképpen kiemelném azt, hogy a Deák LanguageCert nyelvvizsgahely. Ez számomra fontos volt, hiszen ismerős, barátságos környezetben zajlott a vizsgám, és ez enyhített a vizsgadrukkon. Mindezek mellett nagyon örülök hogy az iDeák tagja lettem, mert kiskorom óta érdekel az újságírás, és itt nemcsak arról tanulhatok, de egy nagyon jó közösséget is kaptam. Az iskola közössége, légköre és összetartása is példaértékű. Szerintem az osztályok rendkívül jól összekovácsolódtak az év során. Ha visszaemlékszem arra, hogy az első pár hétben esetleg megkérdeztem valakit, hogy merre van egy terem, vagy egy tanári szertár, boldogan mondhatom, hogy mindenki nagyon segítőkész volt. Kedvenc emlékemnek a gólyabált mondanám. Nagyon jól éreztük magunkat a barátaimmal, és az az este mindenképpen felejthetetlenné vált számunkra.

 • Gajdács Lili Hanna 10. c humán

Először speciális angolra készültem, de miután arra nem vettek fel, humán tagozatos lettem. Kezdeti csalódottságom azóta elmúlt, mivel rájöttem. hogy a humán sokkal jobban illik hozzám, és mivel szeretem a törit, így jól is jön az a plusz törióra. A másik dolog, ami tetszik a Deákban, az a nyelvorientáltság. Mind az iskola, mind a diákok igyekeznek  minél magasabb fokon elsajátítani az adott nyelvet, legyen az angol vagy bármely második idegen nyelv. A Deákban sok jópofa program van, amik színesebbé teszik a mindennapokat, és kiegyensúlyozza a jókedvet a tanulással. Emlékszem a gólyaestre, amikor még a vége felé is vidáman táncoltunk, annak ellenére is, hogy kicsit ki voltunk fáradva a sok ugrálástól. Ez az este mindenkinek annyira tetszett, hogy már-már törvényként kimondtuk, hogy következő évben is megnézzük a gólyaestet, és bulizunk egy jót. Nagyon menőnek találtam már elsőre is a sulizenekart és a tanári zenekart is, a műsorok, amit egy-egy iskolai program keretén belül előadnak, mindig topon van! A deákos légkör sokban különbözik az általános iskolától, de egy szó, mint száz, deákos diáknak lenni a legkirályabb érzés!

 • Bozsák Petra 10. c humán

Speciális angol.

Azért választottam a Deákot, mert sok jót hallottam róla, rokonaim is ide jártak, és a felkészítőkön szimpatikusak voltak a tanárok és az intézmény. Már általános iskolában is emelt angolos voltam, és már ott nagyon megszerettem a nyelvet, így szeretném fejleszteni. Sok csoportos munkát csinálunk, ami sokat segített az angol nyelven beszélgetésben és a másokkal való együttműködésben. Nagyon sok új barátom lett, és tapasztalatot szereztem arról, hogy mekkora felelősséggel jár középiskolásnak lenni. A közösség összetartó, szórakoztató, bevállalós.

 • Petra 9. b speciális angol

Speciális kezdő németre járok.

Sokan dicsérték az iskolát, és egy elég rossz általánosból jövök, ezért nagy cél volt, hogy egy jobb suliba kerüljek. Egy ismerősöm idejárt, és ő ajánlotta ezt az iskolát, és én mindenképpen valamilyen nyelvi szakra szerettem volna menni. Alap német nyelvtudást kapok itt, ami sosem árthat, és szeretném is tovább vinni ezt érettségi után is. Sok barátot kaptam eddig és tudást is. A közösség szuper, a régi sulimban mindenki utált mindenkit, itt meg sok emberrel jóba lettem.

 • Petra 9. d speciális kezdő német

Speciális kezdő spanyolra járok.

Sok ismerősöm jár/járt ide, és sok jót mondtak róla. Rengeteg programról számoltak be, és arról, hogy a tanárok nagyon segítőkészek és megértőek. Nagyon szeretek nyelveket tanulni és szerettem volna spanyolul is megtanulni, így ez a tagozat remek lehetőség volt. A Deák eddig elsősorban a nyelv- és kultúra tudásomat bővítette. Sok barátot illetve tudást is szereztem. Szerencsére jó az osztályközösség, így minden nap nagyon élvezetes.

 • Iza 9. d speciális kezdő spanyol

Matek-angol szakra járok.

Mindenféleképpen gimnáziumban szerettem volna továbbtanulni, és a szegediek közül ez tetszett a legjobban. A nyílt napon döntöttem el, hogy ide szeretnék jönni. Szeretem a matekot és az angolt. Még soha nem volt olyan jó a karácsonyi ünneplés, mint itt, és ezen kívül is számtalan más jó program van. A közösség kedves és sokszínű.

 • Maja 9. e matek-angol

Természettudomány.

Nagyon tetszett az, amit az osztályközösségekről, programokról mondanak, és a szóbelin is pozitív csalódás ért, mert nagyon kedvesek voltak velem a tanárok, maga az iskola is megfogott belülről.  A biológia és a kémia miatt választottam ezt a szakot, itt el tudok sajátítani dolgokat a természettudománnyal kapcsolatban. A Deák nekem sok új barátot, vicces és jó emléket, és jófej tanárokat adott. Az osztálytársaimmal még csak pár hónapja ismerjük egymást, de mindenki nyitott az ismerkedésre, kedvesek és jófejek a diákok

 • Kincső, 9. h természettudomány

Angol két tanítási nyelvű.

A Deákot emiatt a tagozat miatt választottam elsősorban, emellett sok jót hallottam az iskoláról és az itteni tanárokról az ismerőseimtől. Azért választottam ezt a szakot, mert azt hallottam, hogy a diákok a négy év végére már szinte anyanyelvi szinten beszélnek angolul, és gondoltam, számomra érdekfeszítőbb lesz, ha angolul tanulhatok néhány tantárgyat. Hogy milyen pluszt nyújtott a szak? Heti 5 angol órát, ezen kívül 4 olyan tantárgyat, amit szintén angolul tanulhatunk, ezen kívül egy lektori órát. A Deák sok új barátot adott, emellett jó programok vannak és sok lehetőséget biztosít. számomra. A közösség jó, hamar közel kerültünk egymáshoz.

 • Kriszti 9. a kéttan
Hozzászólások
Gajdács Lili Hanna
+ posts