Gólyahét beszámoló

Úgy érzem, minden gólya nevében beszélek, ha azt mondom, hogy ez a hét igazán különleges és izgalmas volt mindnyájunk számára. Leginkább az érdekes feladatok tették színessé a hetet, hűen a Deák SZIN tematikához. 

 Már a gólyahét kezdete előtt elkezdődtek a munkálatok, amelyek ugyan néha sok fejtörést okoztak az osztályoknak és osztályfőnököknek, ám a hét végére kifizetődött a sok munka. A plakát-, makett-, karszalagkészítés és egyéb feladatok közül a legnehezebbnek talán az osztálytánc elkészítése bizonyult. Minden osztály időt, energiát nem sajnálva adott bele apait-anyait, hogy a tökéletességig fejlesszék előadásukat. A hetet még inkább érdekessé tette a szerdai sütinap, ahol a gólyák bemutathatták nemcsak a sütési tudásukat, hanem a gyorsaságukat, pontosságukat és csapatszellemüket is. A nagyszünetekben tartó pohárvárépítős pincérversenyek igazán összerázták az osztályokat. A csütörtök sem telt el versengés nélkül, a székfoglaló és az újságtánc alatt is mindenki kihozta magából a maximumot. 

 A mindennapos beöltözés alatt a gólyák remekelhettek kreativitásukkal, színes jelmezeikkel. Ötletes ruhákat láttunk mind az elegáns, a generációs, a foglalkozásos, a színes és a gólyás kategóriában. A pénteki napon már mindenki érezte az esti gólyabál közeledtét, ám ezen a napon sem unatkoztunk. Bemelegítésként az estére a tavalyi győztes osztály, a 10.a tagjai tanítottak minket táncolni. A nap végén pedig elérkezett a hét megkoronázása, a gólyabál. 

 A felvezetés után az osztályok bemutatták az előadásaikat. A zsűri dolga iszonyatosan nehéz volt, hisz minden osztály tánca fergetegesen sikerült. A produkciókon egytől egyig látszott a munka és az igyekezet, talán emiatt lett mindegyik csodás. Ám a zsűri kénytelen volt felállítani a sorrendet, s végül megszülettek a pontok. Végül pedig következett az eredményhirdetés, amelyet mindenki nagy izgalommal várt. A 9. b sikeresen megtörte az A osztályok nyerőszériáját, ami végleg feltette az i-re a pontot. Az utána következő diszkóban a hangulat fantasztikus volt, minden gólya és jelenlévő felsőbb éves felszabadultan bulizott együtt, kiadva magukból a tanévkezdés és az egész hetes versengés fáradalmait. 

 Mindent összevéve, ennél jobb fogadtatást szerintem egyetlen egy gólya sem képzelhetett volna el magának, amiért nagyon hálásak lehetünk. Most már igazi, beavatott deákosként vethetjük bele magunkat a tanév és az iskola mindennapjaiba!

A gólyahét galériáját itt találhatjátok meg, és deákos felhasználóval nézhetitek meg a képeket.

Hozzászólások
+ posts