Terápiás kutyák

Szerintem mindenki emlékszik arra, amikor a kortárs segítők bementek az osztályokhoz és bemutatkoztak, majd kitöltettek egy kvízt.
Ezt a versenyt három osztály nyerte: a 10. a, a 10. d és a 11. b. Nyereményük az volt, hogy részt vehettek egy bemutatón, ahol megismerték a terápiás kutyák munkáját, ami a Puha Mancsok – Segítő Állatok és Természet Alapítvány álltal jöhetett létre. Ők fejlesztő foglalkozásokat és csapatépítést tartanak ép és sérült csoportoknak, melyben a kutya motivátorként van jelen.

Hat terápiás kutyát hoztak és mindegyikkel bemutattak pár trükköt, amiket később diákok is kipróbálhattak velük – hiszen a terápiás kutyák nem csak a gazdájukkal, hanem bárki mással is képesek ezeket a feladatokat végrehajtani. A kutyák nagyon aranyosak voltak, és elképesztő miket meg lehet nekik tanítani. Legtöbbjük forgott, szlalomozott, összeszedte a játékait, pacsit adott, kézjelre ugatott, felállt és leült. Elmondták, hogy elég sokáig tart, mire kiképzik őket és aztán számos vizsgát teljesíteniük kell, hogy terápiás kutyák lehessenek.
A bemutatóról képek is készültek, amiket ebben a galériában láthattok.

Hozzászólások