ROOM 824

Milyen érzés fellépni? Voltak nehézségek, lámpaláz, stb. az elején?

“Most szerintem mindannyian úgy vagyunk vele, hogy eddig izgultunk, ebben az utolsó fél órában már nem annyira, ilyenkor már csak várjuk hogy elkezdődjön, de az első koncertünkön még szerintem ilyenkor is izgultunk, de most már van tapasztalatunk.

Szerintem mindenki nevében mondhatom, hogy mindannyian örülünk, hogy itt lehetünk a Borfesztiválon. A bárok és kocsmák után elég nagy érzés.”

Ez az első nagy fellépésetek. Milyen ez a többihez képest?

“Természetesen teljesen más ekkora tömeg előtt fellépni, egy sulis rendezvényhez képest, ahol pár tíz, pár száz ember előtt lépünk fel. Persze, szóba jön a lámpaláz is ilyenkor, de miután lejátszottuk ezt az egészet, szerintem biztosan bele fogunk érezni.”

Miből vesztek inspirációt?

“A legtöbb számot amit játszunk, az a RHCP-ből származik, de szerintem elmondhatom, hogy most már megvan a saját stílusunk, keressük a saját útvonalunk, amit szerintem meg is találtunk, még két saját számot is fogunk ma játszani.”

Fotó: Csapó Jázmin

Hogyan állítjátok össze a lejátszási listát koncertekhez? Mi alapján választotok, van-e valami biztos pont, vagy inkább spontán alakul?

“Először úgy kezdtük el összeszedni a zenéket, hogy amiket ismerünk, szeretünk és ezt összehangoltuk, hogy mindenkinek jó legyen. Most már megvan egy rendszer, vannak dalok, amiket szívesen játszunk többször is egymás utáni koncerteken, de azért próbálunk újítani, és olyanokat válogatni, amiket többen ismernek, szóval ez az, ami befolyásolja általában, hogy hogyan választunk zenéket.”

Jövőre vissza fogtok-e még jönni a Deákba zenélni?

“Hogyha meghívnak minket, akkor szerintem túl nagy akadálya nem lesz, szívesen lépünk fel a suliban. Rajtunk nem fog múlni, hogy fellépünk-e.”

Mik a terveitek a jövőben?

“Budapest parkos koncert.”

Fotó: Csapó Jázmin

És nyárra lesz valami esetleg, vagy az még nem biztos? 

“Igazából, ami szembejön, szeretünk elvállalni nagyon sok mindent, elég vegyesen, és bármi elénk jövő lehetőséggel élni fogunk.”

Hogyan zajlik a dalszerzés folyamata?

“Valamelyikünk elkezd játszani egy riffet, arra rájön a basszus, dob, gitár, a szöveg pedig úgy hangulat alapján.”

Van-e olyan dal/műfaj amit nem szerettek annyira játszani?

“Szerintem mindenki nevében elmondhatom, hogy a jazz és a blues nem a mi erősségünk. Szerintem maradunk a rocknál, ha tudunk.”

Hozzászólások