Szívek szállodája második évadának az összefoglalója

Figyelem, SPOILER!

Az első évad végén történt szerelmi bonyodalmak és egy váratlan lánykérés megrázta a fiatal anyukát, nem mástól, mint Rory matematika oktatójától….

Rorynak a nagyszülei vacsorát rendeztek, amiért bekerült a Chilton legkiválóbbjai közé. Richard megalázza Deant a kérdéseivel, ezért Roryval együtt mindent otthagyva elmennek.

Lorelai az életét megváltoztató szerelmi dilemmával küszködik, hiszen szereti és egyben nem is Maxet, és ezért vacillál azon, hogy hozzámenjen-e. Eközben Stars Hollow összes lakója Lorelai és Max eljegyzési bulijára készül…

Rory mindent megtesz annak érdekében, hogy bekerüljön a Harvardra, ezért részt vesz egy jótékonysági vásáron. Ellenben a sok munka és idegesség miatt, kevesebb ideje jut Deanre, aki úgy érzi, hogy elhanyagolják. Ráadásul  Rorynak nehéz hozzászokni a gondolathoz, hogy ezentúl nem kettesben az anyukájával  élik majd az életüket. Lorelai leánybúcsúztató buliján váratlanul megjelenik Lorelai édesanyja is. Néhány ital után, Lorelai felhívja Christophert és beszélgetésük közben egyre biztosabban érzi, hogy nem Max a “nagy ő”… 

Lorelai és Rory elmennek az eljegyzés idején, közbe betérnek a Harvardra is. 

Lorelai után Rorynak is jócskán meggyűlik a baja az érzelmekkel.  Egyik nap megérkezik a semmiből Luke-hoz a 17 éves unokaöccse, Jess, hogy egy darabig nála lakjon. Bunkó, mindenkivel – kivéve Roryval – kötekedik, veszekszik és az egész falu utálja emiatt. 

 Emily női összejövetelt tart, Roryt elsőbálozóvá teszik. A hagyománynak megfelelően a lányt az apjának kell bevezetnie, majd átadnia a kísérőjének. Christopher és Dean is remekül érzik magukat Rory társaságában. Az iskolában Roryék csoportja a Rómeó és Júlia utolsó jelenetét adja elő. Paris rendezőként Roryra osztja Júlia szerepét. Rómeót Trisztán alakítja, aki arra használja fel a csókjelenetet, hogy féltékennyé tegye Deant.  Rory ezután a Chilton elit lánycsapatának tagja lesz.

forrás: Google

Lorelai legjobb barátnőjével, Sookie-val, aki egyben az Independence fogadó konyhafőnöke, elkezdik tervezgetni új projektjüket, és egyben Lorelai legnagyobb álmát, amiben egy saját fogadót nyitnak egymás közreműködésével, de sajnos a kiszemelt házat nem adják el nekik. Megérkezik a városba Mia, a szálló tulajdonosa és egyben Lorelai és Rory pótmamája. Emily is szeretne találkozni a nővel, aki befogadta a lányát…

A Stars Hollow-i hagyomány szerint minden évben megrendezik a pikniket. Ilyenkor a lányok kosaraikat megtöltik a saját maguk által készített finomságokkal, és várják, hogy lehetőleg a kiszemelt fiú ígérje a legtöbbet a licitáláson az ő kosarukért. Minthogy a megvásárolt kosárhoz jár a tulajdonosa is, ami azt jelenti, hogy együtt indulnak el piknikezni. Rory kosarát, mindenki meglepetésére, Jessnek sikerül megvásárolnia…

Christopher üzleti útja Stars Hollow-ba vezet, ahova magával hozza a barátnőjét, Sherrie-t, akivel egyre komolyabb a kapcsolatuk. Sherrie szeretné megismerni Roryt, ezért elhívja egy péntek esti bulizásra. Lorelai Rory helyett Christophert viszi magával a szokásos vacsorára a nagyiékhoz.

Szegény Luke-nak sincsenek jó napjai,  lakást keres, és pont Taylor tulajdonában lévő házat szemeli ki. Rory észreveszi, hogy a Deantől kapott karkötője eltűnt a kezéről, és retteg, hogy a fiú majd félreérti. Miután mindent átkutattak, Jess (érdekes módon) hirtelen megtalálja az ékszert…

Luke rokonai egy temetés miatt érkeznek Stars Hollow-ba. Sookie Emily segítségével az esküvőjére készül. Lorelainak még időben sikerül felnyitnia a szemét, és visszarángatni a földre, mielőtt az év leggiccsesebb luxuslakodalmát megszervezték volna… Rory azt a házi feladatot kapja, hogy állítson elő valamilyen fogyasztási cikket. Nagyapját kéri fel tanácsadónak. Richard rádöbben, hogy mégsem akar nyugdíjas lenni, s elhatározza: saját vállalkozásba kezd. 

Dean érzi, hogy Jess tetszik Rorynak, és emiatt túlságosan ragaszkodik barátnőjéhez…

Jess és Rory nagyon jól érzik magukat együtt, Lorelai kocsijával fagyizni indulnak. Balesetet szenvednek, Rorynak elreped a csuklója, Jess elszökik. Dean kiborul Roryék balesete miatt, csak az csillapítja, hogy Jess elhagyta a várost…

Lorelai diplomaosztójára Rory titokban meghívja a nagyszüleit. Chris egy igazgyöngy láncot ajándékoz lánya anyjának. Rory New Yorkba utazik Jesshez.

Paris indul a diákelnök-választáson, és Roryt akarja alelnökének jelölni. Jess visszatér a városba, Rory nem tud ellenállni, és megcsókolja. Chris szakítani akar Sherrie-vel, eljön Sookie esküvőjére, és nyilvánosan csókolózik Lorelai-jal. Nem sokkal később Sherrie keresi telefonon.

A Roryval történt eseményeknek köszönhetően Lorelai átérezte, hogy az ő szüleit akkoriban hogyan érintette Lorelai vad tinédzserkori életstílusa és gondolkodásmódja.

Hozzászólások
Mohamed Anod Jázmin
+ posts
Kicsid Barbara
+ posts
Maczelka Fanni
+ posts