Egy régi hagyomány felélesztése – Interjú a Karácsonyi est szervezőivel

December 19-én újra megrendezésre fog kerülni iskolánk egy régi, elfeledett programja, a Karácsonyi est. Ezen az estén az iskola diákjai még a téli szünet előtt összegyülhetnek, diákok illetve tanárok előadásait nézhetik meg, ezután pedig kötetlenül maradhatnak még az iskolában. Természetesen a szervezők készülnek sütivel és teával is. Ha már a szervezőknél tartunk, a múlt hét folyamán ejtettem egy rövid beszélgetést Rácz tanárúrral és Bánóczki tanárnővel, a beszélgetésükből készült interjút pedig itt olvashatjátok:

Honnan jött az ötlet, hogy megújjítsák ezt a régi deákos szokást?

Bánóczki tanárnő: Ugye Rácz tanárúr ide járt a gimnáziumba, úgyhogy már többször is részt vett ezen, és szerette volna visszahozni ezt a hagyományt. Én meg még sosem voltam Karácsonyi esten, és ki akartam próbálni.

Rácz tanárúr: Egyébként, ez iskolánk hagyománya, csak most a sorozatos rossz időszakok miatt ezek kimaradtak.

Meddig fog tartani a program?

Rácz tanárúr: Ez úgy szokott lenni, hogy este 6 órától nagyjából 7 óráig megtartjuk az elóadásokat, és utána meg kötetlenül lehet még maradni sütizni, teázni, de az egész program legkésőbb 8-kor befejeződik.

Milyen előadásokkal készülhetnek a diákok?

Bánóczki tanárnő: Természetesen, nem feltétlenül csak karácsonyi témájú előadásokat adhatnak elő a diákok, a lényeg, hogy az előadások örömet okozzanak a deákos közösségnek.

Milyen öltözékben illene megjelenni a rendezvényen?

Rácz tanárúr: Ilyenkor szoktuk azt mondani, hogy alkalomhoz illő ruházatban jelenjünk meg.

Bánóczki tanárnő: Nyilván ne partizós ruhába, de ne is kisestélybe jöjjünk az ünnepségre, egy szép hétköznapi ruha is megfelel.

Hozzászólások