Amit tudni érdemes az iskoláról – Deák Gyakori Kérdések

Bizonyára minden nyolcadikos hallotta már, hogy hamarosan itt a felvételi, és el kell kezdeni körülnézni a középiskolák kínálatában. Ez egy elég meghatározó döntés mindenki életében, de most picit segítünk nektek, elmondjuk, hogyan néz ki egy napunk, és miket érdemes tudni iskolánkról.

Ponthatár, bekerülés: Ahogyan biztos mondták már, a ponthatár mindig más. Függ attól, hogy az adott évben milyenek lettek a te eredményeid a felvételin, illetve másoké. Ugyanakkor, ha olyan szakra jelentkeztél (magyar-angol, speciális angol, speciális spanyol, speciális kezdő német, média), ahová szóbeli vizsga is szükséges, annak is nagy a jelentősége, valamint számítanak a 7. év végi és a 8. félévi jegyek is.

Közösség, segítségkérés: Ha felvettek, akkor biztos lehetsz abban, hogy a lehető legjobb helyre jöttél! Az iskola sok terme és emelete elsőnek megijeszthet, de ha esetleg elvesznél, vagy kérdésed lenne akkor nyugodtan fordulj a többi tanulóhoz, hiszen örömmel segítenek tájékozódni.

Második idegen nyelvek: Nem biztos, hogy az általad megjelölt nyelvet tanulhatod majd! A többség igényét veszik figyelembe!

Az órák időpontjai:

  1. 7:30 – 8:15
  2. 8:25 – 9:10
  3. 9:20 – 10:05
  4. 10:15 – 11:00
  5. 11:10 – 11:55
  6. 12:15 – 13:00
  7. 13:20 – 14:05
  8. 14:15 – 15:00
  9. 15:10 – 15:55

Természetesen nem minden nap van 9 óránk! Ezek általában szakkörök szoktak lenni.

Mint látod, az 5. óra után és a 7. óra előtt van két 20 perces szünetünk. Ilyenkor van lehetőségünk ebédelni, vagy az otthonról hozott ételt megenni (az ebédlőben található mikró használható!)

Tanulás, elvárások: Ha beosztod az időd, és becsületesen tanulsz, minden rendben lesz. Az elvárások teljesíthetőek, szóval ne aggódj, nem dobnak mélyvízbe.

Kilencedikesként nekem is sok kérdésem volt az iskolával kapcsolatban, de remélem a tieitekre többségben választ kaptatok!

Lezárásként leírnám a személyes véleményemet magáról az iskola hangulatáról, szolgáltatásairól. A büfében rengeteg kaját, innivalót lehet venni, a friss péksütiktől kezdve egészen a kávéig bármit meg lehet találni.

És persze illetlenség lenne kihagynom az iDeák-ot, hiszen én is, mint sok másik tanuló ide tartozunk. A jó hangulatú gyűléseket és a remek társaságot kár lenne mellőzni, tehát ha bejuttok, és kedvet kaptok hozzá, szeretettel várunk titeket!

Reméljük, a következő tanévben találkozunk, és mindenkinek sok sikert kívánunk a felvételihez!

Hozzászólások