Interjú a nyertes 9.a osztállyal

A gólyahét idén is feledhetetlen élményt nyújtott a kilencedikes évfolyamnak. Egész héten színes programokon vehettek részt, majd pénteken a gólyabálon zárták le a feladatokkal teli hetet. Mindenki keményen dolgozott, ám azokat a bizonyos babérokat csak egy osztály arathatta le, ami idén ismét a kéttannyelvű osztály volt. Az idei gólyahíradó utolsó cikkében egy interjút olvashattok az osztály pár tagjával, Bene Napsugárral, Maczelka Fannival és Frank Balázzsal.

Hogy érzitek magatokat eddig a Deákban?

Fanni: Nagyon szeretjük, a közösség befogadó, és jó hangulat jellemzi.

Mit gondoltatok a kapott témáról?

Napsugár: Először megijedtünk, mivel nem voltunk tisztában a kapott ország Eurovíziós dalaival, de miután egy kicsit feltúrtuk az internetet, azonnal neki is láttunk az ötletelésnek.

Mikor kezdtétek el, és mennyit készültetek a gólyaheti feladatokra?

Napsugár: Rögtön, ahogy megkaptuk a témát, mindenki elkezdett ötletelni. A megvalósítás már nehezebben ment, de az osztályfőnökünk, Gebula Judit tanárnő, és az osztályfelelősök úgy összefogták, és motiválták az osztályt, hogy végül mindenki szívesen kivette a részét a feladatok teljesítéséből. A legtöbbet természetesen a táncra készültünk, amikor csak lyukas óránk adódott, vagy volt egy szabad 20 percünk, azt az időt a tánc gyakorlásának szenteltük.

Volt olyan, ami nehézségeket okozott?

Balázs: Nem igazán, az osztály és Gebula Judit tanárnő mindent felosztott egymás között, ezért minden gördülékenyen ment.

Melyik volt a kedvenc feladatotok?

Balázs: A kedvencünk a székfoglaló volt, mivel tele volt izgalommal, és jól is teljesítettünk benne.

Hogyan álltatok hozzá a gólyahéthez összességében? Gondoltátok volna, hogy ti nyeritek meg?

Fanni: Szerintem úgy éreztük, hogy fontos lenne nyerni, tekintve, hogy a mi eredményünkkel együtt 5. éve kéttanosok nyerik. Többen úgy érezték, hogy nem igazságos, hogy ismét kéttanosok nyertek, de mi nagyon örültünk neki, és büszkén folytattuk a sort.

fotó: iDeák

Osztályszinten közelebb hozott titeket az elmúlt időszak?

Napsugár: Feltétlenül! Mivel még egy hónapot sem töltöttünk együtt, mikor megkaptuk a feladatokat, állíthatom, hogy a gólyahétre való készülődés alatt ismertük meg egymást, illetve a gólyahét kovácsolta olyanná az osztályközösségünket, amilyen az most.

Hogy osztottátok fel/be a teendőket?

Napsugár: Véleményem szerint mindenki egyenlően részt vett a feladatok teljesítésében, de az, hogy ki melyik feladatot csinálja, az attól függött, hogy kinek melyikhez volt kedve. E szerint osztottunk be csoportokat, és neki is láttunk a teendőknek.

Hogyan oldottátok meg a tánc betanulását?

Fanni: Szerencsére Engi Zoltán tanár úr nagyon sok testnevelés órát beáldozott rá. Emellett megkaptunk próbálni pár informatika-, rajz-, ének órát, és még 1-2 történelem órát is Gebula Judit tanárnőtől. Néhány alkalommal órák után is a büfében, vagy éppen az aulában próbáltunk.

Milyen érzés a győzelmet magatokénak tudni?

Balázs: Nagyon jó, a sok munka, amibe a hét végére már mindenki belefáradt egy kicsit, szerencsére meghozta a gyümölcsét.

Van már valamilyen elképzelésetek arról, hogy mi lesz a jövő évi gólyahét témája?

Fanni: Vannak már öteleteink, az osztályfőnöki órákon is mindig megosztjuk javaslatainkat.  Ha hirtelen eszünkbe jut valami, akkor csak beírjuk az osztálycsoportba, és kikérjük egymás véleményét.

Mi az ami annyira tetszett, hogy jövőre ti is alkalmazni fogjátok a szervezés során?

Balázs: A témák változtatásával, de a beöltözős napokat feltétlenül szeretnénk megtartani, napjaink fénypontja volt, amikor láttuk, hogy osztálytársainknak, barátainknak milyen szettet sikerült az adott napra összeállítaniuk. Emellett, a DeákQuiz-t is szeretnénk megszervezni, mivel ez a verseny mellett egy jó alkalom arra is, hogy a gólyák jobban megismerjék iskolánkat.

Milyen egyéb ötleteitek vannak ezzel kapcsolatban?

Napsugár: Egyelőre nem szeretnénk megosztani mindent, hogy meglepetés legyen a jövő évi gólyahét, de annyi biztos, hogy figyelembe fogjuk venni a korábbi gólyahetek témáit, a programokat, és arra fogunk törekedni, hogy egy felejthetetlen hetet szervezzünk a gólyáknak.

Hozzászólások
+ posts