Beszámoló a gólyahétről egy gólya szemszögéből

A gólyák legfontosabb eseményei közé tartozik a gólyahét, ahol több játékos feladatban megmérkőzhetnek egymással a kilencedikes osztályok. A gólyahíradó első részeként a erről a hétről írt beszámolót olvashatjátok, vagyis hogy milyen is volt ez az eseménysorozat egy gólya szemszögéből!

Hétfő, a kezdet:

Ha hétfő, akkor lustaság és fáradtság, szóval nem kellett kinyitni aznap a ruhásszekrényt, ugyanis a pizsamánk is tökéletesen megfelelt az aznapi viseletünknek. A kreatív diákok mindent megtettek, hogy osztályuk a lehető legtöbb pontot zsebelje be, így rengeteg ötletes és egyedi szettet láthattunk. A lyukasórákban is nyüzsgést lehetett hallani az aulában, mert a péntek estére készülő osztályok a lehető legtöbbször akarták elpróbálni a fináléra kitalált táncukat.

Kedd, az őrültség napja:

Az iskolánk a szokásosnál is színesebb lett, ugyanis a kilencedikesek feladata most az volt, hogy minél őrültebb szerelésben jöjjenek, és elmondható, hogy ezt minden osztály nagyon jól teljesítette. Felemás cipőkkel, zoknikkal, sálakkal sikerült még több pontot szerezni az osztályoknak. Ezek az öltözékek a tanároknak is nagyon tetszettek.

Szerda, az elegancia napja : Ruhákat, öltönyöket fel, mert szerda van!

A feladat a következő volt: minél elegánsabb, alkalmi ruha viselése. Az osztályok már nagyban készültek a péntek esti műsorra, és mindenhol feltűntek elegáns viseletükben a táncukat próbálva. Azoknak, akik szoknyában jöttek, nehezebb volt mozogniuk, de a feladatnak ma is eleget tett mindenki.

Csütörtök a halászoké! Horgászbotokat, csizmákat elő, és irány halászni! – ez volt a csütörtöki szlogen.

Ezen a napon is érdekes és sajátos öltözékeket láthattunk, néhol még egy-két vödör is feltűnt. Pontszerzésre is volt még több lehetőség, a nagyszünetben székfoglalót játszottak a gólyák. Emellett erre a napra készítenünk kellett egy plakátot, egy makettet, és egy zászlót is, amik szintúgy pontozásra kerültek.

Péntek, az izgalom, a finálé, és a buli napja!

Délelőtt az utolsó próbák is lezajlottak, a második nagyszünetben pedig egy kvízt kellett kitöltenünk. Tanítás végén irány haza készülődni, és 18 órára vissza a suliba! Az egységes öltözetben lévő osztályok már izgalommal várták, hogy megmutassák a táncukat.

A 10. a osztályosok (a tavalyi győztesek), köszöntöttek mindenkit először, majd az esti programok ismertetése és a zsűri bemutatása után kezdetét vette a táncok előadása. Mindenki teljes erőbedobással azon volt, hogy a produkciójuk elnyerje a zsűritagok tetszését. Miután mindenki végzett az osztálytánccal, közösen a délelőtt betanított, rövid, de szórakoztató koreográfiát ropta. Ezután következett az este legizgalmasabb pontja, az eredményhirdetés. Idén ismét a kéttanos osztály, vagyis a 9.a nyert.

Ezután a diszkó következett az aulában, majd 8 órakor a zenekarok is megkezdték a fellépéseket a menzán. A jobbnál jobb slágerek mellett az ebédlőben a Room824, az Arnold Schönberg Szalonzenekar és a Naked Daydream gondoskodott a hangulatról.

Kilencedikes szemmel nem gondoltam volna, hogy ennyire jó lesz ez a hét. Sok erővel és munkával járt, de a végére minden megérte, nagyon várom már, hogy jövőre a következő gólyák táncait nézzem! Köszönjük a szervezőknek alázatos munkájukat, szerintem minden friss Deákos nevében mondhatom, hogy ez egy felejthetetlen hét volt számunkra!

Az esemény képeit az iDeák fotó stábja a héten fogja közzétenni ebben a cikkben.

Hozzászólások
Király Gréta
+ posts