Információk a sítáborról

Az iskolánk megalapítása, azaz 1988 óta, minden évben szervez sítábort. Az idei táborral kapcsolatban Engi Zoltán tanár urat kerestük meg kérdéseinkkel.

Van még hely a sítáborban jelentkezők számára?

Van még helyünk körülbelül 7-8 diáknak. Összesen 49 diákot tudunk vinni, valószínűleg egy pár napon belül be fog telni.

Kell-e oltási igazolvány a táborban való részvételhez?

Jelen pillanatban nem kell semmiféle igazolás az Ausztriába való belépéshez. Természetesen figyelni kell a hivatalos oldalakat és a kormány konzul oldalát is, mindig az a mérvadó.

Külső személyek számára is nyitott a sítábor?

Természetesen nyitott. Első sorban a Deákos diákokra számítunk, nagyon sok hozzátartozó is utazott már velünk, édesanya, édesapa és testvér is. Ha marad szabad helyünk, akkor más iskolákból is várjuk a síelni vágyókat.

Azok számára, akiknek nincs sífelszerelésük az iskola hol ajánlja a bérlést? Van-e az iskolának szerződése egy síkölcsönzővel?

Szerződésünk nincs egyetlen egy síkölcsönzővel sem, ajánlani tudunk, de a tapasztalat azt mutatja, hogy a diákoknak van saját felszerelése. Az iskolának van korlátozott számú saját sífelszerelése, azt természetesen ingyen oda tudjuk adni a sítábor idejére.

Idén miért Muraura esett a választás?

Ez nagyon érdekes, éveken keresztül Franciaországba jártunk síelni Auronba. Sajnos a Veronai autóbuszbaleset után rövidíteni kellett a távot és idén az utazási irodától Muraut kaptuk. Ez felel meg az iskola számára, vagyis abban az időben nincs iskolai síszünet Stájerországban.

Ezzel az utazási irodával az iskolának korábban is volt már szerződése?

20 éve ezzel az utazási irodával dolgozunk. (1988 óta minden évben volt sítábor szervezve, az elmúlt két évben a COVID miatt maradt el egyedül.)

Kezdő síelők is részt vehetnek a táborban?

Természetesen. Várjuk a kezdő síelők jelentkezését is. Minden nap délelőtt és délután is van síoktatás, mindenkinek a saját tudásának megfelelő szinten. Úgy gondoljuk Agócs Ágnes tanárnővel, hogy mindenki sok-sok kilométert tud majd gyűjteni.

A jelentkezéseket október 30-áig tudjátok leadni!

Hozzászólások
Nagy Noémi
+ posts