Gólyahét

Iskolánkban hagyománnyá vált a Gólyahét, ahol az újdonsült kilencedikes osztályok megmérettethetik magukat egymással, és megmutathatják mennyire összetartó osztályt alkotnak. A gólyák számára ez az egyik legmeghatározóbb hét az első itt töltött évük során, szerintem ezt mind elismerhetjük mint egykori gólyák.

A Gólyahetet szokás szerint a tavalyi év győztes osztálya szervezi. A 10. a osztály osztályfőnökük, Szebenyi Erika tanárnő segítségével mindent beleadott abba, hogy minél emlékezetesebbé tegye a Gólyabállal megkoronázott hetet.

Ezt minden évben egy választott témával szokták feldobni, a tavalyi évben például különböző sorozatokra épült a hét. Idén az Eurovíziós dalfesztiválra esett az A osztály választása –

„A Dalfesztivál nagyon közel áll néhány osztálytársam szívéhez, (…) és számunkra az összetartozást, a közösséget szimbolizálja.”

    –    Mondta Molnár Boglárka, a 10. a osztály tanulója.

A gólyák között már kisorsolták, melyik országot fogja az osztályuk képviselni a

DeákVízión”. A kilencedikeseknek szokás szerint alkotniuk is kellett, ezzel pontokat gyűjtve az osztályuknak a Gólyabálra, az osztályok műveit a színházterem melletti folyosón lehet megtekinteni. A diákok emellett osztályos beöltözéssel is gyűjthetik a pontokat. A szervező osztály már megadta, minek kell beöltözniük a gólyáknak a hét napjain:

Hétfő – Pizsama, hogy ne kelljen nagy energiát fordítani a reggeli készülődésre

Kedd – Minél őrültebb, színesebb ruhaösszeállítás

Szerda – Elegáns öltözet; minden osztályból 10 pincér fog süteményt felszolgálni a süteménynap keretében

Csütörtök – ”Gone Fishing”: horgászokat akarunk látni minden mennyiségben

Péntek – A gólyáknak az általuk képviselt országok színeiben kell megjelenniük, emellett minden osztálynak zászlókat kell készítenie

A Gólyahét fénypontjaként pedig péntek este sor kerül a Gólyabálra. A ceremóniát a 10. a osztály vezényli. Itt a gólyák bemutatják a közös táncukat, amivel már hetek óta készültek, végül pedig az egész hetes pontozás alapján eldől, melyik osztály az idei Gólyahét győztese, akik a jövő évben fogják megszervezni a hetet. Az egész estés ünnepség egy hatalmas bulival zárul, ahol a disco mellett több koncert is lesz. A zenekarokról hamarosan egy-egy cikket is olvashattok, hogy jobban megismerjétek őket.

Az iskola diákjai számára a belépőjegy 1200 Ft, amit még a héten lehet vásárolni (A bál előtti estén már nem lehet!), idén a bálon külsősök, szülők nem vehetnek részt.

Reméljük, mindenki jól fog szórakozni ezen a héten, a gólyáknak pedig sok sikert kívánunk a pontgyűjtéshez és a táncuk előadásához. Örülünk, hogy ti is Deákos Diákok lettetek!

Hozzászólások
Sárszegi Balázs Kevin
+ posts