Időutazás rejtelmei humorosan – Időfutár könyvajánló

Ha szereted az izgalmas, magával ragadó, humoros könyveket, akkor az Időfutár neked íródott. A címe is azt sugallja, hogy itt időutazás lesz, de egyetlen szóval lehetetlen lenne leírni azt a sok élményt, amit ez a könyv nyújt. Az időutazás szerintem sokunk álma, és ezzel a könyvvel teljes utat tehetünk, nem csak a múltba, de a jövőbe is!

Az időutazás alapfeltétele az időgép, de mindenki meglepődne, hogyha azt mondanám, hogy az időgép fő eleme egy…. körző! Könyvünk főszereplője, Hanna se gondolta volna, hogy mekkora bonyodalmat okoz, amikor mit sem gondolva felkapja a bűvös eszközt egy lomtalanítás alkalmával.

De kiderül, hogy két másik ember is áhítozik a körzőre. Az egyik Sándor, a mókás öregember, aki segít Hannának elbújni a másik ember elől, akit csak úgy hívnak, hogy Felemásszemű.

Felemásszemű és csapata ellopja a körzőt, és Hannáéknak vissza kell szerezni, miután bevonja osztálytársait is ebbe a bonyodalomba. Ha visszaszerzik a körzőt, Hannának vissza kell utazni a múltba, mivel Sándornak vannak elintézetlen ügyei, de kora miatt ezt nem tudja megtenni.

fotó: Bozsák Petra

A sorozatban a gyerekeknek nem csak a logikájukat kell bevetniük, hanem bizony a történelemórák során tanultakat is. Az időutazások során több korszakot is érintenek, pl. Mozart korabeli Bécs vagy Shakespearekori London. A könyveknek nem csak tartalma, hanem a borítója is remek! A cselekményre utaló szavak láthatóak a borítón, és nagyon jó érzés, amikor megtudjuk, hogy mire is utal egy-egy szó.

Hozzászólások
Bozsák Petra
+ posts