Beszámoló a gólyanapról, illetve az álhíríró verseny eredményéről

Biztosan mindannyian emlékeztek arra, amikor először találkoztatok az új  osztálytársaitokkal és osztályfőnökötökkel. A gólyanap egy jeles alkalom minden új Deákos tanulónak, ez idén se volt másképp. A mostani gólyanapról olvashatjátok Hajdú Édua 9.g osztályos tanuló beszámolóját, illetve a cikk legvégén az álhíríró verseny végeredményét!

Elérkezett az augusztus vége ezzel együtt a Deákosok gólyanapja is. Augusztus 25-én összegyűltek a leendő kilencedikesek egy ismerkedés erejéig. Fantasztikus programokkal vártak minket a szervezők.

Reggel 8-ra kellett az iskola elé menni, és onnan vitt minket át a busz Sziksósfürdőre. Először egy gyors kis ismerkedéssel kezdtük, majd röplabda jött a lányoknak, a fiúknak pedig foci. Remek kis program volt, hisz akik épp nem a pályán voltak, azok szurkoltak, így nagyon összeszokott a társaság.

 A következő programig volt egy kis időnk, így addig megcsináltuk az osztályplakátot. Mindenki belerakta a munkáját, és közös erőfeszítéssel oldottuk meg a feladatunkat. Ezután megismerkedhettünk az iDeák stábjával, akiknek egy nagyon szupi kis csapata van. Kreatív feladattal készültek nekünk, amiben az egész osztály együtt dolgozott. 

Miután megismerkedhettünk velük, jött egy kis pihenés, ami alatt az osztály egyik fele a plakáton dolgozott, míg a másik a verset kezdte el írni. 

Jött a kedvenc részem a napban, mégpedig a sorverseny és a kötélhúzás. Nagyon vicces feladatokat talált ki Nagy Péter tanár úr, és nagyon összehozta a kis osztályunkat. 

Azt követően elérkezett az ebéd. Étkezés után mentünk megismerkedni a Kiabálj csoportjával, ahol találkozhattunk az iskola pszichológusával. Remek feladatokat és kedves embereket ismerhettünk meg.

 Utána mentünk a védőnőhöz, ahol egy szimulált játékban vettünk részt, majd újraélesztés technikáját, a stabil oldalfektetést és a Heimlich-fogást tanulhattuk meg. Újra következett egy kis pihenő, amikor az utolsó simításokat is elvégeztük a versen és a plakáton is. Megismerhettük azt agyagozás rejtelmeit, és saját kis emlékplakettet is készíthettünk. Eközben íjászkodni lehetett, ami nagyon megtetszett nekem. Majd jöhetett egy kis pihenő, miközben lementek a sportdöntők, és megismerkedhettünk a DÖK-elnökkel.  Ezek után jött a nap zárása. Előadtuk a verset, és egy osztálykép is készült. A legeslegvége a napnak az eredményhirdetés volt, ahol sütit kaptak a nyertes osztályok.

 Véget ért a nap, és visszaindultunk a buszokkal az iskolához. 

 

fotó: iDeák

Zárásként mindenféleképpen azt mondanám, hogy mindenkinek ajánlom a Deák Ferenc Gimnáziumot. Nagyon jól éreztem magam, és klassz, hogy szerveztek egy ilyen napot, ahol megismerkedhetnek a diákok az osztálytársaikkal és az osztályfőnökükkel.

Az álhíríró verseny legjobbja:

A gólyák biztosan emlékeznek arra, amikor egy álhírt kellett írniuk a gólyanapon, az iDeák standjánál. Itt az idő, hogy megtudjátok, melyik osztály alkotása nyerte el a legtöbb szavazatot, és ez nem más, mint a 9.g osztály munkája!

Hozzászólások