Hasznos infók az Erasmus+ programról – Interjú Bató Ágnessel

Az idei tanévben is lehetősége nyílt a 10. osztályos diákoknak, hogy az Erasmus+ program keretében külföldre látogassanak. Felkerestük Bató Ágnes tanárnőt, aki részt vesz a program szervezésében, és feltettünk neki néhány kérdést az utazással kapcsolatban, hogy hasznos információkkal szolgálhassunk nektek.

Mit kell tennünk, hogy egyáltalán esélyünk legyen részt venni a programban?

Először is fontos kiemelni, hogy csak olyan diákoknak a jelentkezését várjuk, akik legalább 2 oltással rendelkeznek.

A jelentkezésnél figyelembe veszünk ezentúl három dolgot: a pontokat, amiket tavaly, kilencedik osztályban gyűjtöttetek. Ebbe beleszámítanak a Deák Olimpián összeszedett ; iskolai rendezvények / programok szervezésében való részvétel által szerzett pontok, valamint az is beleszámít, ha tagjai vagytok iskolai egyesületeknek (pl. DÖK, iDeák). Emellett figyelembe vesszük az osztályfőnökök, nagyon vitás esetben a szaktanárok ajánlásait.

Jelentkezni egy online kérdőiven lehet, amit az osztályfőnökötök már megosztott veletek, ennek a kitöltésének a határideje 09.14. (szerda) éjfél.

Hova lesz lehetőségünk elutazni a program során?

A helyszín tavaly óta megváltozott; Spanyolország két déli partvidéke városára, Málagára, és egy ahhoz közeli kisvárosra, Benalmádenára esett a választás. A diákok itt fognak szállást kapni (még eldöntendő, hogy családokhoz-, vagy egy közös szálláshelyre fognak-e kerülni), valamint mindkét városban fogadni fogja őket egy iskola.

Milyen közös programokon kell majd részt vennünk, amíg kint vagyunk?

A későbbiekben el fogjuk nektek küldeni a projektleírásokat, amikben megtalálható lesz a teljes program. Ezekben lesznek közös workshopok, ahol alkotni fogtok valamit, például posztereket, valamint ellátogattok majd valahova közösen, például cégekhez a városon belül és kívül egyaránt.

A programok:

Az utazás előtt lesz lehetőségünk megismerkedni a többi diákkal és a felügyelő tanárokkal?

Igen, az utazás előtt lesznek csapatépítő foglalkozások, ahol majd megismerkedhettek egymással és a tanárokkal. A fenntarthatóságról és az aktív állampolgárságról is szó lesz, ezzel együtt az angol szókincseteket is fejleszteni fogjuk a témában. Ezek iskolaidő után, hetente vagy kéthetente lesznek megtartva.

Ha éppen nem programokon veszünk részt és nem is tanulunk, a szabadidőnkben lesz lehetőségünk a városba menni?

Igen, viszont mivel egy iskolai programról van szó, a házirendet szabadidőben is be kell tartani, így fontos, hogy mindig elérhetőek legyetek számunkra telefonon, és hogy tudjuk, éppen hol vagytok, még akkor is, ha közösen mentek el páran valahova a városon belül. Természetesen lesz egy megadott időkorlát, amin belül viszont otthon kell lennetek.

Az olyan diákoknak, akinek valamilyen tartós betegségük, ételérzékenységük van, biztosítva lesznek a szükségleteik?

Természetesen nekik is biztosítunk mindent, amire szükségük lehet, a tartós betegségekre külön ki is térünk a későbbiekben küldött kérdőívben.

Az utazás idejére kapunk valamennyi költőpénzt?

Igen, az utazás szervezéséből fennmaradó összeget igazságosan elosztjuk a diákok között.

Hozzászólások
Sárszegi Balázs Kevin
+ posts