Ilyen volt a Kö7!

Idén 2 év kihagyás után újra elstartolt a Középiskolások hete, azaz a Kö7, ezennel hetedik alkalommal. A szervezők minden nap színes programokkal várták az érdeklődőket különböző helyszíneken, ahová az iDeák szerkesztősége is eljutott, hogy beszámolót nyújthassunk nektek.

A hétfői napon egy meglehetősen érdekes előadás részesei lehettek a belvárosi moziban a résztvevők. Egy pengetős zenekar meghallgatása után egy filmet tekinthettünk meg, a “Vad Balaton” című dokumentumfilmet. Egy filmtörténeti kiállítás is rendelkezésünkre állt, ahol rengeteg érdekes dolgot tudhattunk meg filmtörténeti eseményekről és olyan híres alakokról, mint Balázs Béla és Zsigmond Vilmos.

Kedden a D2 központjában voltunk, ahol a délután a társasjátékokról szólt. Az egyik sarokban fejlesztések előtt álló játékokat lehetett tesztelni, amik a Youth 4 Youth projekt keretében zajlottak. Az Emotion Fiesta az érzelmekről, a Lakóközösség a társasházakban történő közös szelektív hulladékgyűjtésről és az újrahasznosításról, és az EVENTUS nevű játék pedig a rendezvényszervezésről szólt. Ezek mellett a JAM (Junior Achievement Magyarország) szervezete egy olyan játékot hozott, ami bevezet minket a tőzsde világába. Rengeteg mindenki által ismert társas is volt amikkel játszhattunk még ezeken felül.

A harmadik napot a Somogyi-könyvtár Stefánia fiókkönyvtárában tartották, a témája pedig a képregények és a robotika volt. Mindeddig fogalmam sem volt, hogy van lehetőség képregényeket kölcsönözni, szóval ezzel az információval is gazdagodtam. Az épület felső emeletén a képregények mellett különböző játékok is voltak, például saját képregény rajzolhattunk,vagy félig elkezdett képeket fejezhettünk be. A földszinten a robotprogramozás alapjait lehetett gyakorolni, majd saját robotokat is lehetett építeni.

Csütörtökön az Ortutay Koliba látogathattunk el, ahol még több program volt, mint az előző napokon. A tornateremben capoeira bemutató és workshop volt. A Somogyi-könyvtár teával, sütivel és könyvnyereményekkel is készült. Emellett többek közt Just dance-ezni is lehetett és rengeteg más interaktív program is volt. A Móravárosi Szakképző Iskola fodrász tanulói az érdeklődök frizuráit át is alakították. Ellátogatott Pilcz Roland is, az YKX képregénysorozat készítője, és Simon Mihály papírfonás bemutatót tartott. A Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozó szervezet is bemutatkozott, és önismereti teszteket lehetett kitölteni az asztaluknál. Az iDeák szerkesztősége is bemutatkozott, és egy mini workshopot tartottunk. Az udvaron ügyességi és sportfeladatok voltak, például teqball kupa. A napot ezen feladatok eredményhirdetésével zártuk.

KÖ7 záró napját az IH-ban tartották, ahol három banda lépett fel, de előtte Paja László tanár úr – a tavalyi győztes és a Deák Ferenc Gimnázium tanára – átadta az Év legmenőbb tanárának járó vándorserleget Csepregi Imrének, a Kiss Ferenc Erdészeti Technikum tanárának. Majd ezt követte iskolánk zenekara, a Naked Daydream fellépése – ismerős lehet a banda neve, hiszen ők zenéltek a bolondballagáson. Utánuk a Mink zenekar következett és még a Moonstrip is fellépett. A bandák eszméletlen előadásokkal rukkoltak elő, és remek hangulatot csináltak. Interjú is készült velük, ami hamarosan olvasható lesz az iDeák oldalán. Figyeld az Instagram-oldalunkat, és ne maradj le róla!

A képek forrása: a Kö7 és az iDeák fotósai

Hozzászólások