Interjú a kortárs segítőkkel

Nemrég betekintést nyerhettem a kortárs segítők munkájába, ezzel együtt megtudtam pár információt róluk.

Mit jelent az, hogy kortárs segítő?

A kortárs segítők olyan diákok, akikkel bármiről lehet beszélni, ha társaságra vágysz, megkeresheted őket, a plakátokat és más jelzéseket követve. Amikor nem tudod mással megbeszélni a problémád, ők akkor is meghallgatnak.

Milyen programokkal készültök?

Most készül a kortárs szoba, ami – ha minden jól megy – egy héten két alkalommal a nagyszünetekben látogatható lesz. Ezekben az időpontokban társaságot nyújtunk, és a társasjáték lehetőségét is fenntartjuk. Továbbá, az idei tanév végén szeretnénk bemutatni, hogy az állatok milyen sokrétűen tudnak segíteni nekünk. Segítő kutyák jönnek majd hozzánk látogatóba – bemutató is lesz -, ahol lehetőség nyílik együtt dolgozni velük, kérdezni a kiképzőiket a munkájukról.

Mikor tartjátok a megbeszéléseiteket?

A megbeszéléseinket keddenként tartjuk, ahova bárki eljöhet és csatlakozhat hozzánk.

Miről szoktatok beszélgetni?

Önismereti és csapatépítő feladatokat szoktunk megoldani, illetve mentális betegségekről, a fiatalok problémáiról beszélgetünk.

Kiket is tudtok megkeresni? Itt láthatjátok a kortárs segítők neveit: Bóna Zóra, Kremer Lilla, Mátés Nóra, Oláh Réka Hajnalka, Ökrös Julianna, Sándor Krisztián, Tandari Napsugár, Tóth Gabriella Dóra. Őket a megadott elérhetőségeken érhetitek el, vagy e-mailen, vagy az Instán, valamint Varga Vera iskolapszichológust és Bakó Nóra szociális segítőt tudjátok megkeresni.

Jövőre is sok izgalmas programmal készül a kortárs segítők csapata.

A csoport elérhetőségei:

Instagram: kortars.segitok.dfg

E-mail: kortarssegitok@dfg-szeged.hu

A kortárs segítők elérhetőségei.
Hozzászólások