Jobb kezekben vannak már a deákosok adományai

A Deák Gimnázium diákönkormányzata decemberben adománygyűjtést szervezett a szegény gyerekek és tinédzserek számára. Az akció december 17-én zárult, ekkor el is vitték az összegyűlt ajándékokat. Az adományok a februárban megnyílt Tiszavirág Sportuszoda közreműködésével jutottak el a rászorulókhoz. A gyűjtési programról és az ajándékokról Farkas Szilvia, iskolánk oktatás-nevelést segítő munkatársa beszélt az iDeáknak.

Fotó: iDeák

Milyen indíttatásból csatlakoztak ehhez a programhoz?
Nekem van kisebb gyerekem, és az ő általános iskolájában hallottam erről először. Úgy gondoltam, hogy itt van egy ezer fős iskola, ahol szintén lehetne egy ilyen jótékonyságot szervezni.

Hogyan tervezik, hogy ez hagyomány legyen?
Szeretnénk minden évben csatlakozni egy szervezethez, ami összegyűjti ezeket a dobozokat. A Baptista Szeretetszolgálat az, aki elindította országos szinten ezt a cipősdobozos akciót. Most a Szegedi Sport és Fürdőkhöz csatlakoztunk.

Ha nem indítanak a következő években ilyen jótékonysági gyűjtést, annak ellenére is megszervezzük? Mint például ahogy a gólyahét után is eljutottak az adományok a rászorulókhoz.

Én szeretném, hogy ha karácsony előtt az iskolában mindig lenne valami jótékonysági szervezés. Azt még nem tudom, hogy éppen mi lesz a jövő évben az aktuális, én örülnék, ha ez a cipősdoboz itt az iskolában hagyománnyá válna. De azt nem gondolnám, hogy ez abbamaradna, mert ez egy több éves projekt, tehát már régóta zajlik az országban. Nagyon jó ötlet volt a cipősdoboz, egy kicsi dobozkába kell csak tenni valamilyen kis ajándékot, ezt kell díszcsomagba berakni, és ráírni, hogy hány éves gyereknek megfelelő a csomag, illetve, hogy fiú vagy lány az illető.

A legbőkezűbbek a 10. e-sek voltak, akiknek Székácsné László Éva tanárnő az osztályfőnökük, illetve a Kis Éva tanárnő vezette 9. b osztályosok. Az összegyűlt adományokról készült képgalériát az alábbi linkre kattintva nézhetitek meg:

Karácsonyi jótékonysági adománygyűjtés 2021

18 new items added to shared album

A felajánlásokat a szervezők és a rászorulók nevében is köszönjük!

Hozzászólások