Megválasztották a Deák új DÖK-elnökét

November 25-én, 15 órától megválasztásra került a Deák Ferenc Gimnáziumban az új DÖK-elnök. Minden osztályból két-két tanuló vehetett részt a gyűlésen és szavazhatott.

A négy diákelnökjelölt (balról jobbra): Kispál Csongor Patrik, Rádai Blanka, Nagy-Mikola Gyöngyvér és Biczók Adrianna – fotó: Kovács Bence, iDeák

Nagy Péter tanár úr, a diákönkormányzatot segítő pedagógus felkonferálása után be is mutatkozott a négy diákelnökjelölt, majd prezentálták a terveiket a színesebb diákélet reményében. A jelöltek elég határozottan mutatták meg magukat, rengeteg ötlettel álltak elő. Mindannyian nagy hangsúlyt fektettek a környezettudatos életmódra, a diákok mentális egészségére, és arra, hogy a mindennapoknak nem szabad csak eltelniük, hanem a diákok emlékezetébe kell vésődniük. 

Biczók Adrianna (10.a) elsődleges célja az iskolai programok szervezése volt. Rengetegféle beöltözős, kulturális napot talált ki. Másik jelentős ötlete volt egy olyan oldal létrehozása, ahol a tanulók egymástól kérhetnének segítséget az iskolai ügyekben.

Nagy-Mikola Gyöngyvér (10.d) programja közé tartozott a cipősdoboz ötlete, aminek segítségével az osztályok támogathatnának rászoruló családokat. Továbbá a „Deák zöldiesítése” névvel ellátott tervét is ismertette, ahol több dolgot is megemlített, mint például a fák, bokrok ültetése, több növény elhelyezése az osztálytermekbe.

Rádai Brenda (9.b) hozta fel azt, hogy az iskolának lehetne egy saját kabala-plüssfigurája, ami egy központi helyen lenne megtalálható. Felvetette azt is, hogy a diákok érdeklődési köreit felmérve lehetne több szakkört indítani.

Kispál Csongor Patrik (10.c) is egészen egyedi ötleteket talált ki, például egy telefontöltő állomás tervét, hiszen mindenkivel megeshet, hogy lemerül a telefonja és éppen nem tudja feltölteni, pedig fontos lenne. Egy másik gondolata a napelemek telepítése volt az iskolánkra.

Miután mind a négy beszéd eredményesen lezajlott, az ott lévő diákság megválaszthatta kedvenc jelöltjét anonim, cédulás szavazás által. A szavazatok leadása után összeszámolták azokat, a voksok alapján pedig Biczók Adrianna lett az új diákelnök 25 szavazattal. A második helyen egyébként Kispál Csongor végzett (9 szavazattal), a harmadik Nagy-Mikola Gyöngyvér lett (5 szavazattal), a legkevesebb voksot pedig Rádai Brenda kapta (4 szavazatot).

Biczók Adrianna programjára szavaztak a legtöbben – fotó: Kovács Bence, iDeák

A szavazást követően Faragó Klára intézményvezető asszony zárta a gyűlést, aki a diákönkormányzattal kapcsolatos gondolatait fejezte ki, és természetesen ő is gratulált az új elnöknek.

A választás után az újdonsült diákelnök, Biczók Adrianna interjút adott az iDeáknak, amit alább kattintva hallgathattok meg.

Az iDeák csapata nevében szívből gratulálunk az új DÖK-elnöknek, Biczók Adriannának!

Hozzászólások
+ posts
+ posts