Halloweeni programajánló

Rohamosan közeleg az október vége, ami sokaknak egyet jelent a halloweennel. Ez főleg az angolszász országokban igaz, de a halloweenhez kapcsolódó szokások már eljutottak Magyarországra is. Korábbi cikkeinkben már foglalkoztunk a halloween eredetével, azzal, hogy van-e létjogosultsága hazánkban, és a diákság véleményét is kikérdeztük.

Habár sokan idegenkednek tőle, mondván, hogy nem magyar ünnep, a többség mégis jópofának tartja a beöltözést, a tökfaragást vagy a csokigyűjtést. Ezt az is alátámasztja, hogy egyre több halloweenhez köthető programot szerveztek – és továbbra is szerveznek – itt, Szegeden is, amikre évről évre nagyobb az érdeklődés. 

2021. október 17. (vasárnap) – Tök Jó Nap és Őszi Bolygóparádé a Füvészkertben
Nyolcadik alkalommal került megrendezésre a “Tök Jó Nap” névre keresztelt esemény a Szegedi Füvészkertben, melyen a tökfélék családja volt a főszereplő. A szervezők tartalmas és szórakoztató programokkal várták az érdeklődőket, kicsiket, nagyokat egyaránt. A program az Őszi Kulturális Fesztivál része volt, ennek megfelelően a tökfaragás és a tökből készült ételek kóstolása mellett kézműves vásárral és természetfotó kiállítással is kedveskedtek a résztvevőknek.

2021. október 31. (vasárnap) – Halloween a Szegedi Vadasparkban
Immár hagyományosan az egyik legkedveltebb programja a vadasparknak. Családoknak, baráti társaságoknak, rettegni vágyó látogatóknak remek kikapcsolódás lehet. A látványetetések, különleges állatsimogatók mellett idén meglepetéssel is készülnek az odalátogatóknak; egy bűntény részleteit nyomozhatják ki a vállalkozó kedvűek.

És a legfontosabb… idén a Deákban is sor kerülhet az ünneplésre. A sulifarsangról és a gólyahétről már ismerős lehet a beöltözősdi, most azonban Te szabod meg, hogy mi szeretnél lenni. Arra kérünk Benneteket, hogy a szünet utáni héten, november 5-én, pénteken ünnepeljük együtt a halloweent. Tét nincs, így természetesen a részvétel is önkéntes, de mindenkit arra bátorítunk, hogy bújjon jelmezbe, legyen az rémisztő, kreatív, hagyományos vagy akár vicces.

Kíváncsian várjuk a jobbnál jobb jelmezötleteiteket. 🙂

Hozzászólások
+ posts