EFOP workshop a Deákban

Iskolánk a „Digitális oktatási környezet kialakítása a Szegedi Tankerületi Központ Intézményeiben” című EFOP-3.2.3-17-2017-00073 azonosítószámú projekt keretében valósított meg tudásmegosztás céljával szakmai workshop-ot 2021. október 20-án.

A intézmény bevont pedagógusai közül Gebula Judit és Dr. Paja László számoltak be a projekt alatt szerzett tapasztalataikról. Gebula Judit az angol célnyelven történő oktatás digitális módszerekkel való támogatásának tapasztalatairól tartott előadást, míg Dr. Paja László a Plicker nevű szavazórendszert ismertette a workshopon megjelentekkel.

A partnerintézmények részéről Balázs Bernadett, Nemesné Dénes Annamária (Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és AMI) a német nyelv digitális oktatásában szerzett tapasztalatairól illetve a Sakk-palota programról tartott érdekes előadást. Geráné Kullai Melinda (Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Csólyospálosi Tagintézménye) átfogóbban, a projekt intézményükben való általános megvalósításáról tartott ismertetőt, ahogyan tette azt Füzesyné Bozsó Éva is a Tisza-parti Általános Iskolából.

A rövid szünet után két szekció kezdte meg munkáját. Az egyik műhelymunka során a Tisza-parti Általános Iskola pedagógusa, Ceglédi Anna adott lehetőséget a LEGO Story Starter program oktatásban való használhatóságáról.

A második műhelymunka két témát is feldolgozott. Egyrészt Juhászné Fekete Angéla, a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és AMI pedagógusának vezetésével „barangolhattunk a Sakk-palota termeiben” és kaphattak a témában kevésbé járatos érdeklődők annak oktatásban való használhatóságáról. Majd Kónya Imola Olga (Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Csólyospálosi Tagintézménye) ismertette a Padlet iskolai használatának előnyeit, tapasztalatait.

Hozzászólások