Gólyahét és gólyabál a kilencedikesek szemével, interjú a nyertes 9.a osztállyal

Biztosan minden egykori vagy jelenlegi diák örömmel emlékszik vissza azokra a pillanatokra, amiket még gólyaként élt meg. A különböző játékos, érdekes programok rengeteg élménnyel szolgálnak, ráadásul még az osztályokat is összekovácsolják. Az idei gólyahetet a 9.a osztály nyerte meg. Az osztályból két lánnyal, Bozóki Gabriellával és Király Alizzal beszélgettünk.

A győztes 9.a osztály – fotó: iDeák

Milyen érzés a győzelmet magatokénak tudni?
Aliz: Mivel sokat készültünk rá, ezért nagyon jó érzés hogy a kemény munkánk miatt meg tudtuk nyerni.

Mikor kezdtetek el készülni a gólyaheti feladatokra?
Gabi: Szerintem 3 hete folyamatosan készültünk, amikor csak tudtunk. Mindenki a maximumot szerette volna kihozni magából, és ez meg is látszott.

A témával kapcsolatban mit gondoltok? Örültetek neki?
Aliz: Én igazából örültem neki, de az osztály többsége nem, mivel eléggé más volt, mint az összes többi sorozat, de szerintem jó volt a hangulata miatt.

Van már valamennyi elképzelésetek arról, hogy mi lesz a jövő évi gólyahét témája?
Gabi: Nem nagyon volt időnk még beszélni róla.

Hogy álltatok hozzá a gólyahéthez? Gondoltátok volna, hogy ti nyeritek meg?
Aliz: Mivel annyit készültünk rá, és szerintem nagyon jó lett a táncunk, én kicsit sejtettem. Viszont volt egy pár osztály akik szintén ügyesen oldották meg a feladatokat.

Mennyire esett nehezetekre egy-egy feladat lebonyolítása?
Gabi: Viszonylag elég hamar meg tudtuk őket oldani, de a határidővel néha voltak kicsit gondjaink. Próbáltuk a legjobbat nyújtani, hogy mindent megoldhassunk.

Hogy érzitek magatokat eddig a Deákban?
Gabi: Én igazából eddig jól érzem magam, tetszik az osztály, a tanulás is megy eddig.

Hogy érzitek, mennyire kovácsolta össze a gólyahét az osztályotokat?
Aliz: Szerintem nagyon sokat segített ez az osztályon, jobban össze tudtunk kovácsolódni, ha lehet ezt így mondani, és többet segítjük egymást.

Lenne bármi, amit hasonlóan alkalmaznátok a következő gólyahétre programként?
Aliz: A beöltözések nekem nagyon tetszettek, és ebből lehet, hogy merítünk majd ötletet jövőre.

A gólyahét izgalmairól nem csak a győztes osztályt kérdeztük meg, hanem természetesen más gólyákat is. Íme egy interjú Farkas Mátéval a 9/F-ből, Horváth Balázzsal a 9/G-ből és egy 9.-es lánnyal, aki nem szerette volna a nevét és osztályát megadni a cikkhez.

Milyen volt a gólyahét?
Máté: Mind az osztályom, mind én nagyon élveztük a gólyahetet. Jó feladatok voltak és a beöltözéses napokat is kedveltük. Úgy érzem, ez összekovácsolta az osztályunkat.
Balázs: Összefoglalva, nagyon ötletes volt, tele élvezhető programokal. Felkeltette az érdeklődést, vonzotta az embereket is. Nagyon jó munkát végzett a 10/A osztály a rendezéssel, le a kalappal előttük.
Lány: Nagyon tetszett, igazán összekovácsolta az osztályokat. Sokat nevettünk és egy örökre szóló élményként vihetjük magunkkal tovább.

Milyennek éreztétek a gólyabált?
Máté: Jó hangulatú, főleg a táncok és a disco miatt. Nagyon tetszett az osztályok tánca.
Balázs: Nem tudok róla rosszat mondani, nagyon hangulatos volt. Tényleg olyan volt, mintha egy disco klubba kerültem volna. A tanári zenekar is jól játszott. Hozzátenném, különösen jók voltak a zenék, és a produkciók, a DJ is remek munkát végzett.
Lány: A gólyabál iszonyatosan jó volt, ott már végre lazíthattunk kicsit, a hangulat meg a zene is fantasztikus volt.

Nem ti lettetek a nyertes osztály. Ez hogyan érint titeket?
Máté: Függetlenül attól, hogy az osztályunk harmadik helyezett lett, büszkék vagyunk magunkra, örültünk a helyezésnek és a tortának is. Szeretnénk megköszönni még egyszer a szervező osztály munkáját, az osztályfelelősök is nagyon kedvesek, segítőkészek voltak velünk.
Balázs: Az osztállyal már korábban megbeszéltük, hogy vagy elölről, vagy hátulról legyünk az elsők. Mi úgy örültünk az utolsó helynek is, mint a 9/H osztály, akik a másodikok lettek. Ettől függetlenül nagyon elégedettek vagyunk magunkkal.
Lány: Egyáltalán nem vagyunk szomorúak, pont az arany középutat sikerült belőnünk, és meg vagyunk ezzel elégedve. Nem az számított, hol fogunk végezni, csak az, hogy jól érezzük magunkat.

Melyik program tetszett a legjobban?
Balázs: A Pilóta kekszes feladat adott mindent, csoportosan kellett megoldanunk a feladatot, ez nagyban segített abban, hogy könnyebben dolgozhassunk együtt. Sokat nevettünk közösen.
Lány: Nem volt kifejezetten kedvenc programom, de, amikor az egész évfolyam együtt tanulta be a táncot, azt nagyon élveztem.

Nekünk is nagyon tetszettek a gólyahét programjai, és reméljük, hogy lesznek még a jövőben is hasonló programok, ha nem lesz újra karantén. Minden egyes osztálynak gratulálunk, reméljük, hogy sok jó élményben volt részetek a gólyahét folyamán!

A gólyabálon készített fotókat az alábbi linken tekinthetitek meg:

Gólyahét 2021

593 new photos added to shared album

Hozzászólások
+ posts
+ posts
+ posts