Szakmai workshop a Deákban

Iskolánk a „Digitális oktatási környezet kialakítása a Szegedi Tankerületi Központ Intézményeiben” című EFOP-3.2.3-17-2017-00073 azonosítószámú projekt keretében valósított meg tudásmegosztás céljával szakmai workshop-ot 2021. szeptember 23-án.

A korábbi időpontra tervezett rendezvényeket a 2020. tavasza óta fennálló járványügyi helyzet miatt csak 2021. őszén tudtunk személyes jelenléttel megvalósítani.

A workshopra meghívtuk a Szegedi Tankerületi Központhoz tartozó iskolák pedagógusait, dolgozóit, különös tekintettel a projektben szintén részt vevő partnerintézmények tanárait.

A tervezett szakmai programot két nagy részre osztottuk, az első részben a projektbe bevont és tananyagot készítő kollégák ismertették, hogy milyen motiváció miatt vettek részt a projektben illetve a tananyag elkészítése során milyen nehézségekkel szembesültek. Az előadásuk fő része pedig az volt, amikor bemutattak egy-két olyan módszertani érdekességet, melyet a tananyagfejlesztés során és azok tanítása során alkalmaztak.

Az első részben Tusz Jennifer, Dr. Paja László és Tóth Roland kollégák ismertették munkájukat és a hozzá kapcsolódó tapasztalataikat.

A rövid szünet után két szekció kezdte meg munkáját. Az egyik szekciót Novotny Katalin és Balogh István tartotta Genially és egyéb applikációk használata matematika ill. magyar

nyelv és irodalom tantárgyak tanításához címmel. A műhelymunka során az érdeklődők megismerkedhettek és „belekóstolhattak” az online szabadulószoba készítésének alapjaival illetve azok oktatásban való felhasználási lehetőségeivel.

A másik műhelymunka LEGO ® Mindstorms V3 használata címet kapta, melyet szintén két, a projektbe bevont kolléga, Nagyné Bús Gabriella és Czibula Béla tartották. A műhelymunka első felében a programozható LEGO® robotok működési elvét és a kezelőfelületet ismerhették meg az érdeklődők. Ezután gyakorlati jelleggel kipróbálhatták a résztvevők a robotok megépítését és a szekció előtt előkészített programok segítségével ki is próbálhatták azok működését (pl. szlalomozás, az egyes szenzorok működését…stb).

Hozzászólások
+ posts