Idén is kiemelkedő eredmények a DUE Médiahálózat díjátadóján

Mint azt már bizonyára tudhatjátok, az iDeák idén is részt vett a DUE Médiahálózat díjátadóján. Az ünnepséget szeptember 30-án tartották, a budapesti Akvárium Klubban. Az eseményen érdekes előadásokat hallgathattunk, megismerkedhettünk más díjazottakkal és végignézhettük a Nagy Diáktesztek döntőjét. Élménybeszámoló a díjátadóról.

Fotó: Szabó Ákos

Mi már kora reggel, lelkesen kint álltunk a pályaudvaron, és vártuk a 6:45-kor Budapestre induló vonatot. Akkor még nem is gondoltuk, hogy mennyi élményben lesz majd részünk. Már a közlekedés is érdekesnek bizonyult. A körülbelül 2,5 órás út alatt rengeteget beszélgettünk, így jobban meg tudtunk ismerkedni a szerkesztőség tagjaival, illetve mentortanárunkkal, Novotny Katalin tanárnővel is.

Az érkezésünk után szinte egyből belevetettük magunkat a pesti belváros mozgalmas életébe, és meg sem álltunk egészen a Deák térig. Az időjárás sajnos nem nekünk kedvezett, de szerencsére ez nem befolyásolta a programokat. Amint odaértünk az Akvárium Klubhoz, rengeteg programmal találtuk hirtelen szembe magunkat. A díjkiosztón kívül hírességekkel, többek közt Ördög Nórával és Puskás-Dallos Petivel folytatott érdekes témájú beszélgetéseken vehettünk részt. Szó volt a globális felmelegedésről és annak megfékezéséről, az informatikus munka fontosságáról és a szakmák együttműködéséről, a kvízek pedig a KRESZ-ről, illetve a klímaváltozásról szóltak. Interaktív játékokat szerveztek, ahol apró ajándékokat (toll, matrica, láthatósági mellény) lehetett nyerni. 

A tömeg hatalmas volt az egészen tágas épületben, néha nagyon nehezen lehetett eljutni egyik pontból egy másikba a tumultus miatt. 

A díjkiosztón izgatottan vártuk az eredményeket, hogy minket mikor fognak kihívni. Szerencsére több kategóriában is sikerült kitüntetést elérni. Idén első alkalommal iskolánk rádióját “Az év diákrádiósa (tematikus műsorok)” kategóriában dicséretben részesítették, illetve az iDeák “Az év online diákmédiuma” kategóriában 3. helyezést ért el. 

Emellett szerkesztőségünk két korábbi tagja is remekül szerepelt az idei díjátadó gálán, ugyanis volt főszerkesztőnk, Jenei Eszter “Az év diákújságírója” kategóriában dicséretet, Barna Gergely pedig ugyanebben a kategóriában 3. helyezést zsebelt be magának.

Fotó: Haraszti Olivér

Délután 3 óra tájékán indultunk vissza a vasútállomásra. A hazaút épp olyan jó hangulatban telt, mint ahogy azt vártuk. Mindannyian kifejezetten élveztük ezt a napot, és már most nagyon várjuk, hogy jövőre újra részt vehessünk a DUE Médiahálózat díjátadóján.

Hozzászólások