Október a Deákban

Elérkezett az október, így az e hónapi programokról és eseményekről, valamint a várva várt őszi szünetről is hoztunk nektek információkat.

Október 5-én a nyílt napon tájékozódhattak az iskolánk iránt érdeklődő nyolcadikosok és szüleik, ahol sok fontos információt tudhattak meg a tagozatokról és az iskoláról.

Október 6-án a harmadik órában rádiós formában emlékeztünk meg az aradi vértanúkról. 

Október 7-én került sor az év első DÖK-gyűlésére, amelyen minden osztályból két diákképviselő vehetett részt. A megbeszélés legfőbb témája a diákelnök-választás volt, ezzel kapcsolatban készítettünk egy interjút Nagy Péter tanár úrral, a diákönkormányzatot segítő pedagógussal. Az összefoglalót alább meghallgathatjátok.

A kilencedikesek számára október 11-én veszi kezdetét a gólyahét, amely október 15-én a gólyabállal ér véget. A gólyahétről további információkat itt olvashattok.

Az őszi érettségi vizsgaidőszak október 18-án kezdődik az írásbeli részekkel.

Október 18-án 12 órakor egy kortárs segítő képzés veszi kezdetét iskolánkban, a szervezők sok szeretettel várnak mindenkit a 126-os terembe. Ezen kívül egy kreatív kézműves kör indítását is kezdeményezi az iskolavezetőség, amelynek első foglalkozása október 19-én 14 órától, az aulában lesz.

Az október 23-ai forradalomról október 22-én (pénteken) az ötödik órában, egy ünnepség keretein belül emlékezünk meg. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy ünneplőruhában jelenjen meg a megemlékezésen. Továbbá ezen a napon kerül kihirdetésre a Deák fordítóverseny eredményei is. 

Végül és nem utolsósorban az őszi szünet is elérkezik a hónap végére. Az utolsó szünet előtti tanítási nap október 22., a szünet utáni első tanítási nap pedig november másodikán, kedden lesz. 

Kellemes és pihentető szünetet kíván az iDeák csapata!

Hozzászólások