Gólyahíradó – fontos tudnivalók a gólyahétről, beszámoló a gólyanapról

Idén újra megrendezésre kerül a Deákban a gólyabál és a gólyahét. Ebben az évben Kyle Eckhart tanár úr és osztálya, a 10. a a szervezők, ezért nála érdeklődtünk az esemény részleteiről. A bál időpontja október 15., péntek, a gólyahét programjai pedig az ezt megelőző napokon zajlanak le.

Fotó: iDeák

Milyen programok lesznek a gólyahét keretein belül?
Minden nap lesznek beöltözős napok, például láthatósági mellényt kell felvennie a gólyáknak, és vödörben kell a könyveket hordani. Lesz színes nap, ha az osztályfőnökök vagy az osztályfőnök helyettesek beöltöznek, az plusz pontot jelent az adott osztálynak. Minden nap a nagyszünetekben lesznek sorversenyek. Nincsenek még fixen meg a programok, lehetnek változások benne. 

Lesz valami járványügyi intézkedés a bálon, például létszámkorlátozás, vagy kötelező a védettségi igazolvány?
A létszámkorlátozás annyiban merül ki, hogy nem jöhetnek külsősök. Csak a kilencedikesek és a tizedikesek vehetnek részt, ez körülbelül 570 tanuló. Védettségi igazolvány nem szükséges. 

Mennyire lesz hű a hagyományokhoz, illetve milyen újdonságok lesznek? 
A továbbvihető hagyományok megmaradnak, a tánc, a sorverseny, a beöltözések, a sütinap viszont a diákok legnagyobb bánatára, sajnos, elmarad a járványhelyzet miatt.  

Mekkora teher a szervezés, milyen munkálatokkal jár? 
Először szervezem a gólyabálat, van vele munka, de az osztályom lelkes. Az eredeti elképzelésem az olimpia téma volt, de sorozatok témája is felmerült az osztályom részéről, és a diákok ki is dolgozták a feladatokat. Ennek köszönhetően magáénak érzi az eseményt az egész évfolyam. 

Lesz nyereménye a nyertes osztálynak, ha igen, akkor mi lesz az? 
Lesz nyereménye az első három helyezettnek. Mindhárom osztály kap egy tortát és egy serleget, illetve a győztesek szervezik jövőre a gólyabálat. Sokan azt mondják, hogy az igazi győztesek a második helyen végző osztály.

A gólyabál annak a rendezvénysorozatnak az utolsó eseménye, amely során az új tanulók hivatalosan is “deákos diákká” válnak. Ez rendszerint a gólyanappal kezdődik, amely idén augusztus 26-án, szokott módon Sziksósfürdőn került megrendezésre. Erről Kovács Bence készített hangképes tudósítást, amelyet alább kattintva meg is hallgathattok.

Az eseményről természetesen galéria is készült, amelyet az alábbi linken tekinthettek meg.

A képeket Sipos Ivett, Kormányos Hajnalka és Bódi Dávid készítette.

Gólyanap 2021

62 new photos added to shared album

Hozzászólások
+ posts
+ posts