Legyél te is iDeákos!

A Deák Ferenc Gimnáziumban már lassan négy éve működik az iDeák online iskolaújságként, ezen idő alatt sok tehetséges diák munkája jelent meg nálunk cikk, fényképgaléria vagy videó formájában. Idén azonban kibővítjük ezt a kört: ettől a tanévtől az iDeák neve alatt működik majd az iskolarádió is. Ahhoz, hogy ez a munka közösen és összehangoltan menjen, a te segítségedre is szükségünk van!

Ha van már tapasztalatod az újságírás valamely terén, akkor mindenképp köztünk a helyed! Persze ha még nincs, az sem gond – az iDeák egy kiváló hely arra, hogy kipróbáld magad az újságírói életben. Ha érdekel például, hogy hogyan kell egy cikket megírni, vagy hogy mitől lesz jó egy interjú, nálunk ezeket is megtudhatod. Ismersz egy könyvet, filmet, zenei albumot, amit bemutatnál másoknak? Az iDeák oldalára rendszeresen írunk kritikákat és ajánlókat is. Mi több, akár idegen nyelven is írhatod, hiszen iskolánknak a fő profilja a nyelvoktatás. Ezek mind-mind különféle rovatokba kerülnek az újságon belül, amiknek a vezetésére határozott és céltudatos rovatvezetőket is keresünk.

Az iskolai rendezvényekről rendszeresen beszámolunk, ehhez pedig elengedhetetlenek a csapatunkba a fotós munkatársak. Ha van egy jó fényképeződ és szívesen fotóznál nekünk, akkor is jelentkezz bátran! Ha videós ambícióid vannak, azokat is kiélheted nálunk, hiszen az iDeáknak van hivatalos YouTube-csatornája is, amelyre szintén szívesen várjuk alkotásodat. Ezek mellett a cikkeinket megosztjuk Facebook- és Instagram-oldalunkon is, utóbbira szeretnénk illusztrációkat is feltölteni az aktuálisan íródó cikkekhez. Ehhez grafikust is keresünk, aki jó minőségű digitális rajzokat tud készíteni a bejegyzésekhez.

Iskolánkban két évvel ezelőtt újraindult a rádió is, amelyet az idei évtől ugyancsak az iDeák csapata fog szerkeszteni. A műsorok az eddigihez hasonlóan fognak készülni: a 20 perces szüneteket zenével fogjuk feldobni, hetente egyszer pedig egy zenés-szöveges adással készülünk a hallgatóknak. Rádiós tudásodat és ambíciódat se tartsd magadban, ha érdekelnek a zenei és „kereskedelmi” rádiózás rejtelmei, akkor is jó helyen jársz köztünk. Ha pedig a hangodat szignálokban és reklámokban szeretnéd visszahallani, a csatornahang szerepét neked találták ki! A station voice egy rendkívül különleges feladat, hiszen ez az a hang, ami alapján sokan felismerik a rádiót.

Ha a fentiek közül valamelyik feladat felkeltette az érdeklődésed, jelentkezz bátran főszerkesztőinknél, Sipos Ivettnél vagy Kovács Bencénél (12.g), Novotny Katalin mentorpedagógusnál, vagy szerkesztőségünk bármely tagjánál! Gyere el valamelyik szerkesztőségi gyűlésünkre (ezzel kapcsolatban bővebb részleteket az iskolában találsz majd), és ismerd meg személyesen az iDeák újságíróit! Az első látogatással még nem vállalsz semmilyen kötelezettséget, de garantáljuk neked, hogy jól fogod érezni magadat köztünk.

Hozzászólások