Kikapcsolódási lehetőségek a nyárra Szegeden

Újra fellélegezhet az ország. Hosszas karantén után végre vége a bezárásoknak, az emberek újra kirándulhatnak, de természetesen bizonyos korlátok betartásával. Ahhoz, hogy jól érezhessük magunkat, nem kell elmenni a világ másik felére, ugyanis Szegeden és környékén is rengeteg lehetőség van a kikapcsolódásra és a szórakoztató időtöltésre. Íme egy rövid összefoglaló arról, hogy milyen programokra számíthattok idén nyáron.

Fotó: Szabó Dzsenifer, iDeák

Az egyik talán legfontosabb a fiatalok számára, hogy újra indul a fesztivál szezon, legalábbis ami Szegedet illeti. Pillanatnyilag úgy néz ki, hogy a tavaly elmaradt Szegedi Ifjúsági Napok idén megrendezésre kerül. A SZIN már megtette a bejelentést, megvan a dátum is, valamint elindult a jegyértékesítés. A jegyárak változatlanok, és idén egy nappal tovább tart majd a rendezvény. Ennek oka az elmaradt élmények pótlásán kívül a zeneipar támogatása. Szerintem egy szép gesztus, hogy a hónapokon keresztül tartó koncertmentes időszak után próbálnak több lehetőséget biztosítani az előadók, művészek számára.

Főoldal – Szegedi Ifjúsági Napok

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Részletek Elfogadom

A Szegedi Szabadtéri Játékok is megrendezésre kerül. Az ország legnagyobb szabadtéri színpadán, teljes nézőtérrel, létszámkorlátozások nélkül lehet részt venni az előadásokon. A jelenlegi szabályok értelmében, azonban minden 18. életévét betöltött személy csak védettségi igazolvánnyal vehet majd részt az eseményen, a kiskorúak pedig felnőtt kísérettel, igazolvány nélkül is. A jegyértékesítés már zajlik, megvannak az előadások időpontjai. Tehát folytatódik a színvonalas kulturális eseménysorozat, a csillagok alatt.

Jegy.hu – Eseménykereső

A jegy.hu-n színházi előadásokra, koncertekre, fesztiválokra, sporteseményekre vásárolhat jegyet online, bankkártyával. Színházjegy, koncertjegy, zene, fesztivál, jegyvásárlás.

A labdarúgó Európa-bajnokság számos helyen programot kínál, a sport kedvelőinek. Szinte minden bárban, étteremben, vagy kávézóban lehetőség van az EB élő közvetítéseit nézni. Aki azonban ennél komolyabb meccsélményre vágyik, nézheti a meccseket az Újszegedi Partfürdőn. Megépült Szeged első szurkolói faluja. Több méteres kivetítő, széleskörű vendéglátás és hamisítatlan hangulat várja foci szerelmeseit. Ezen a helyszínen minden mérkőzést közvetítenek majd, és több ezer ember befogadására alkalmas.

Az újszegedi szurkolói faluban már-már olyan a meccsélmény, mintha a lelátóról néznénk (a kép csak illusztráció)

Elkészült Szeged szabadstrandja, a Lapos Beach. Eddig a Tisza vizének minősége miatt nem lehetett ezt megtenni, de most kialakításra került a Belvárosi híd mellett, egy 150 napágyas szabadstrand. Kialakítottak öltözőket, zuhanyzókat és mosdókat is. Még bójasorok is segítik a kulturált kikapcsolódást. Egy büfé is helyet kapott az új strandon, a Garden étterem gondoskodik a vendégek ellátásáról. Véleményem szerint ez egy nagyszerű változtatás a partszakaszon, tökéletes pihenést nyújthat majd a melegebb nyári napokon.

Lapos Beach

Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.

Hozzászólások