Június a Deákban

Elérkezett a tanév utolsó hónapja, a június, amely szintén nem lesz eseménymentes. A vírushelyzet javulásával országszerte feloldják a korlátozásokat, ehhez pedig a Deák Ferenc Gimnázium programjai is alkalmazkodnak az utolsó hetekben.

Az egynapos osztálykirándulásokat újra engedélyezték az iskolák számára, ezért erre június 7-től lehetősége van minden osztálynak. A kirándulásokat osztályonként, az osztályfőnökök szervezésében lehet megvalósítani.

Az utolsó két tanítási napra (június 14-re és 15-re) a Deák Gimnázium vezetősége iskolaszintű szabadtéri programokat tervez, az időjárási és a járványügyi lehetőségek függvényében. Az osztályoknak a fele hétfőn a Partfürdőn lesz, kedden az iskolában, a másik fele fordítva. Mindkét napon és helyszínen 9-kor kezdünk, előreláthatóan a Partfürdőn 13 órakor, az iskolában 12:30-kor végzünk.

A Partfürdőn elsősorban sportprogramok lesznek, megjelenés ennek megfelelő öltözetben. Rossz idő esetén szintén a Partfürdőn, de fedett helyen lesznek foglalkozások.

A benti programok összefoglaló címe: Elsősegély a nyárra.

Mindkét helyszínen lesz névsorolvasás. A résztvevők egészséges nassolnivalót, szendvicsebédet, csokit és egy darab kisdobozos üdítőt kapnak.

Idén elmaradt a végzősök szokásos ballagása, amit idén az iskola egy búcsúztató ünnepséggel kíván pótolni június 23-án (szerdán). Az eseményre azonban csak az érintett osztályok, a tanárok és a műsor szereplői hivatalosak, más nem vehet részt az ünnepségen a járványügyi helyzet miatt.

Másnap, azaz június 24-én 13 órától adják át a Deákos Tehetségért díjat és a Rotary ösztöndíjat az idei díjazottaknak. Ezen a rendezvényen is csak a meghívottak lehetnek jelen. 14 órától viszont minden diák számára nyitva állnak a gimnázium kapui, hiszen ekkor lesz a rádiós tanévzáró és a bizonyítványosztás.

Az iskola vezetősége emellett már a jövő tanév programjaira is gondol: ha a körülmények engedik, a 2021/2022-es tanévet is a kilencedikeseknek szervezendő gólyanap fogja megelőzni Sziksósfürdőn. Az esemény tervezett ideje augusztus 26-a (csütörtök).

Hozzászólások