5 DIY tipp, hogy ne unatkozz a nyáron

Ugyan az online oktatás sokunk számára véget ért, a nyári szünet rohamosan közeleg. Biztosan nem vagyok vele egyedül, hogyha azt mondom, hogy a rengeteg szabadidő okozta öröm később unalomba csap át a sok otthon töltött idő alatt. Mostanában bármelyik közösségi platformot nyitom meg, mindenhol kézzel készült dolgokkal találom magam szembe. Ennek hatására az utóbbi időben rengeteg mindenbe kezdtem bele, amivel kicsit kikapcsolódhattam suli után. Ha gyakran érzed úgy, hogy nem tudsz mit kezdeni magaddal, de bármit szívesebben csinálnál, minthogy a másnapi óráidra tanulj, vagy esetleg előre készülsz a hosszú nyári napokra, olvasd el ezt a cikket és inspirálódj kicsit!

Fotó: Husi Anna, iDeák

1. Készíts ékszereket!
Legújabb hobbim a gyűrűkészítés. Egyik előnye, hogy nem kell hozzá sok minden, lányos családoknál elég előszedni a régi gyöngyfűző készletet. Nem igényel túl sok időt egy-egy gyűrű elkészítése, és hamar bele lehet jönni, így pár nap után akár olyan ékszereket is alkothatsz, mintha a Pinterestről kaptad volna őket elő. 

2. Fess, rajzolj!
Nem feltétlenül kell hozzá tehetség, illetve nem is kell, hogy jól sikerüljön. A művészet manapság már annyira szubjektív, hogyha mérgedben összefirkálod a matekkönyved, az is annak számíthat. Viccet félretéve, ez egy nagyon jó kikapcsolódás is lehet, és talán gyönyörű képeket alkothatsz, amik akár a szobádat is díszíthetik.

3. Süss, főzz!
Új recepteket kipróbálni mindig izgalmas. Ez egy olyan képesség, amit senkinek sem árt elsajátítani. Bár a végeredmény jobb esetben nem maradandó, mindenképpen jó szórakozás őket elkészíteni, és elfogyasztani is.

4. Hímezz, horgolj!
Az idei nyár slágere egyértelműen a színes horgolt ruhadarabok. Rengeteg pénzt spórolhatsz vele, ha megtanulod magadnak elkészíteni őket. Habár nagyon időigényes hobbi, garantáltan nem látod viszont senkin az elkészített darabokat. 

5. Szobrászkodj!
Ez így elsőre biztosan bonyolultan hangzik, de ne gondold túl. Rengetegféle agyagot, hőre és levegőre száradó gyurmát lehet már kapni, mindenféle színben. Készíthetsz dísztárgyakat, ékszereket, tárolókat, és remek ajándék válhat belőlük.

Aki pedig alkotás helyett inkább vásárolna, annak Szeged többféle kézművesvásárral készül. Ilyen például az alkalmanként megrendezett, Szent István téri kézműves piac, vagy az Ördögszekér rendezvénysorozat Bárka Kézműveskikötő programja, ami leghamarabb ezen a hétvégén, szombaton lesz látogatható Szegeden, a Fokán.

Hozzászólások