Május a Deákban – frissítve (ápr. 30.)

A legutóbbi kormányrendelet szerint május 10-én visszatérhetünk az iskolába, de az ezelőtti héten életük talán legfontosabb megmérettetésével kell a végzősöknek szembenézniük: az érettségivel.

Ahogyan tavaly, úgy idén is különleges helyzetben fog lebonyolódni az érettségi. Elmaradnak a szóbeli vizsgák, és a maszk használata az épületben kötelező, az írásbeli megírása alatt pedig ajánlott. Az érettségire való felkészülésben segítségetekre lehet már egy korábbi cikkünk, melyben deákos tanáraitok foglalják össze, mire érdemes figyelnetek az írásbeli vizsgákra való készülés alatt, milyen segédeszközöket használhattok a vizsgán. 

Az érettségi helyszínére fél órával a vizsga kezdete előtt kell megjelenni. Az első héten 9 órától, majd az azt követő héten már 8 órakor, illetve 14 órakor kezdődnek a vizsgák.

Az alábbi táblázatban megtekinthetitek az összes érettségi időpontját:

FRISSÍTÉS (04.30.): Az írásbeli érettségikre mindenkit a számára kijelölt helyen várnak, a terembeosztás a Deák Gimnázium weboldalán érhető el.

Az alsóbb éveseknek sem fog tétlenül telni az érettségi hete, ugyanis iskolánkban délutáni oktatás lesz hétfőtől csütörtökig, természetesen távoktatás formájában. Rövidített órák lesznek (35 percesek), 10 perces szünetekkel és az 5. órával bezárólag, délután fél 6-kor fog véget érni a nap. Pénteken a szokásos délelőtti időszakban folyik majd a tanítás.

Erre a hétre vonatkozó, hétfőtől csütörtökig érvényes csengetési rendet itt tekinthetitek meg: 

CSENGETÉSI REND
2021. május 3-4-5-6-án 
(hétfő, kedd, szerda, csütörtök)
a délutáni tanítás alkalmával

1. óra14:00 – 14:35
2. óra14:45 – 15:20
3. óra15:30 – 16:05
4. óra16:15 – 16:50
5. óra17:00 – 17:35

Az érettségizőknek sok sikert és kitartást kíván az iDeák csapata!

Hozzászólások
+ posts