Március a Deákban – frissítve (márc. 5.)

A tavasz első hónapja továbbra sem hozott feloldást a korlátozásokra, ettől függetlenül a Deák Gimnáziumban nem áll meg az élet. Márciusban is sokféle deákos program kerül megrendezésre az iskolában és az online térben.

Azoknak a nyolcadikosoknak, akik kéttannyelvű szakra jelentkeztek a Deákba, 1-jén kellett szóbelizniük. FRISSÍTÉS: A többi, eredetileg 8-ára tervezett felvételi – a média szak kivételével – 10-én (szerdán) 9 órától, online kerül megrendezésre. A médiásoknak a szóbeli felvételi helyett motivációs levelet kell majd írniuk, amit március 12-éig (péntek) kell visszaküldeniük a megadott email címre. Valamennyi felvételiző kapni fog a napokban egy emailt, amely tartalmazza a vizsgájával kapcsolatos további tudnivalókat.

A gimnazisták tanórái 8-án a korábban bejelentett változás szerint fognak lezajlani. Az első hat óra rövidített, 35 perces formában lesz megtartva, a többi óra elmarad. FRISSÍTÉS: A szóbeli felvételik átszervezése miatt viszont 10-én tanítás nélküli munkanap lesz. Ezt a napot majd tavasszal, a magyar érettségi napján kell ledolgozni délutáni tanítás formájában.

A szóbeli felvételi és az egyéb programok esetleges változásáról folyamatosan értesítünk titeket, bővebb információt a Deák Gimnázium weboldalán érhettek el.

Március 15-én az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékezünk, ez a hétfő szokott módon munkaszüneti nap lesz. Idén az iskolai megemlékezés videó formájában lesz, amit 12-én (pénteken) az 5. órában vetítenek le az órát tartó pedagógusok.

Iskolánk évek óta megrendezett versenysorozata, a Deák Olimpia idén sem marad el: 16-án és 23-án (kedd) a spanyolosok mérettethetik meg magukat egy országismereti vetélkedő keretein belül.

Akik az alkotás szerelmesei, azok sem maradnak ki a Deák Olimpia rendezvényeiből. Az irodalmi pályázat leadási határideje március 31-e (szerda), erre saját írással lehet nevezni.

Akik rajzzal, festménnyel vagy fényképpel szeretnének nevezni, azok Balogh László tanár úrnál jelentkezhetnek, szintén 31-éig. A beérkezett műveket egy virtuális kiállítás keretein belül lehet majd később megnézni.

A Deák Olimpia eredményhirdetéseire áprilisban kerül majd sor, a legjobb műveket pedig itt, az iDeákban meg is fogjuk veletek osztani.

A versenyek izgalmai után április 1-jétől (csütörtök) tavaszi szünet lesz, amely 6-áig (kedd) tart.

Kitartást kíván mindenkinek az iDeák csapata, még ezekben a nehéz időkben is!

Hozzászólások
+ posts