“Boldog család, csupa móka, miért ne szólna Carson Coma?” – interjú az egyre népszerűbb együttessel

A Carson Coma egy (jelenleg) 20 év körüli fiatalokból álló magyar rockegyüttes, amely 2018-ra érte el jelenlegi formáját, 2019-ben pedig megjelent a Corduroy Club című debütáló albumuk. A zenekar 2020-ban Fonogram-díjat nyert Az év felfedezettje kategóriában.

A hattagú együttes tehát egyre nagyobb sikereknek és népszerűségnek örvend. Nekem pedig volt szerencsém a csapat énekes-gitárosával, Fekete Giorgióval interjút készíteni.

Tagok:
Bóna Zsombor – gitár, vokál
Fekete Giorgio – ének, gitár
Gaál Péter – ütőhangszerek, szintetizátor
Héra Barnabás – dob, vokál
Jónás Attila- basszusgitár, vokál
Kun Bálint – billentyűk, vokál

Hogyan jött létre a zenekar? 

A basszusgitárosunkkal, Atival együtt kezdtünk el zenélni gimi alatt. Mikor annak a zenekarnak vége lett, elkezdtünk új tagokat keresni, és pár hónap alatt összeállt az így végleges felállás: Barnit egy (régi) Index-kommenten keresztül ismertem meg, Bálintot egy jam-sessionről, Petit Bálint hozta magával, Zsomborral pedig bulikon keresztül ismertük meg egymást.

Miért pont Carson Coma? 

A Szent István Gimnázium harmadik emeleti rajztermében született a név, nem tudni már, hogy honnan jött.

Hogyan jellemeznétek néhány szóval a zenekart? Hogyan határoznátok meg a műfaját? 

Nem kifejezetten minket, hanem egyébként bármelyik zenekart nehéz műfaji skatulyába berakni – legalábbis szerintem. Lehetne a zenénket alternatívnak, esetleg magyaralternak nevezni, de ugyanúgy rá lehetne vágni azt is, hogy indie. Erre összességében egész nehéz válaszolni, mondjuk azt, hogy “fiatal srácok zenéket és szövegeket írnak, majd nyomják a rockot”.

Mesélnél röviden magatokról? Ki milyen szerepet tölt be a zenekarban? 

Mind a hatan hat nagyon eltérő személyiség vagyunk, szerencsére ebben az esetben az ellentétek vonzzák egymást. Mindegyikőnknek igazán fontos szerepe van a zenekarban, hiszen senki sem lecserélhető: a Carson Coma az ez a hat ember, és az is marad. 

Ki írja a dalszövegeket? 

A legtöbb dalszöveget vagy Barni, vagy én írjuk, de volt már olyan hogy Bálint vagy Ati írta egy-egy dalnak a szövegét. Amikor valaki előáll egy nagyjából kész szöveggel, próbákon gyakran átnézzük együtt, és bele-belejavítunk, amennyiben szükséges. Tök jó, hogy nem az egyéni egók, hanem a közös cél motivál minket szöveg- és zeneíráskor.

A magyar vagy az angol nyelvű dalaitok állnak hozzátok közelebb? 

Az új, második nagylemezünkön már döntően csak magyar nyelvű dalok vannak (meg egy olasz nyelvű, hehe!) – kb. 2019 elején jöttünk rá arra, hogy jobban szeretünk magyarul szövegeket írni, valahogy sokkal őszintébbnek érezzük az egészet, így jobban ki is tudjuk fejezni magunkat.

Milyen más előadók inspirálnak titeket? 

Amellett, hogy természetesen imádjuk a klasszikus 60-as évekbeli magyar és külföldi zenekarokat, rengeteg mai zenét is szeretünk. Én személy szerint nagyon szeretek néhány modern indie-pop előadót, például Benee, Gus Dapperton, stb. Új magyar előadók közül pedig zeneileg és emberileg is nagyra értékelem Dzsúdlót.

Milyen üzenetet szeretnétek közvetíteni a dalaitokkal?

Azt, hogy ugyan a világ nem mindig vidám hely, Te tehetsz róla, hogy vidámnak fogd fel azt. Meg noha egyáltalán nem akarunk megmondó-zenekar lenni, azért sok olyan társadalmi probléma van, ami mellett nem tudunk szó nélkül elmenni.

Carson Coma – Én Még Sohasem

Instagram: http://instagram.com/carsoncomaFacebook: http://facebook.com/carsoncomaHallgasd meg a teljes lemezt itt: https://spoti.fi/3nLEYoCDalszöveg:Én még …

Számítottatok arra, hogy ez ennyi emberhez eljut majd? 

Nem igazán. Sajnos (vagy nem sajnos) nem vagyunk olyan emberek, akiknek ha megmondják, hogy “viselkedjetek így meg úgy, és akkor majd jól befuttok!”, akkor azt megfogadják. Természetesen igyekszünk egy profi produkciót létrehozni, sokat foglalkozunk vele, és nagyon hálásak vagyunk minden egyes embernek, aki meghallgatja a dalainkat, vagy eljön a koncertjeinkre, de a fő motiváció mindig is az lesz, hogy jól érezzük magunkat közben. Ezért különösen nagy mázli, hogy előbb tekintünk egymásra legjobb barátokként, mint “munkatársakra”, vagy bármi ilyesmi.

Mi a cél? Mit szeretnétek még elérni az együttessel a jövőben?

Le szeretnénk forgatni a Carson Coma filmet. Menő lenne. Eddig nem sikerült szponzort találni rá, de majd előbb-utóbb csak sikerül. A reálisabb célok pedig azok, hogy írjunk még sok-sok új dalt és lemezt, csináljunk rengeteg új mókás klippet, és persze minél többet koncertezzünk, klubokban, fesztiválokon. Ebben a karanténos koncertmentes időszakban főleg ez hiányzik nagyon.

A Carson Coma ingyenes interaktív lemezbemutató koncertet tartott január 15-én, melyet vissza tudtok nézni az együttes Facebook oldalán. 

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Hozzászólások
+ posts