Az elmúlt hónapokban sikereket elért deákos diákok


Iskolánk szerencsére bővelkedik fiatal tehetségekben, folyamatosak a díjátadó ünnepségek. Az elmúlt hónapokban is több tanuló ért el valamilyen területen kiemelkedő teljesítményt.

A Deákos Tehetségért Díj keretein belül minden évben humán és reál tantárgyakból kiemelkedően teljesítő diákokat jutalmaznak. A díj felajánlója Baneth András, egykori deákos diák, akit ide kattintva ismerhettek meg jobban. Idén ezt az elismerést humán területen Ménesi Flóra (tavalyi 12. d) és Sági Péter (tavalyi 12. e), reál területen pedig Drágity Deján (12. h) kapta meg.

A 2019/2020-as tanév az év végi osztályzatok tekintetében is sikeres volt. A legjobb tanulmányi átlaggal rendelkező osztályokat tortával jutalmazták, az elmúlt tanévben a nyertesek a  10. b, 11. b, 12. a és a végzős 12. d. Az igazgatónő elmondta, hogy a hagyomány szerint eddig mindig a legjobban teljesítő osztályt jutalmazták, viszont most emellett szeretnének egy újabb díjat is bevezetni, melynek keretein belül azt az osztályt részesítenék elismerésben, amely saját tanulmányi átlagához képest a legtöbbet javított.

Iskolánk életében a sport is fontos szerepet játszik. Birkás Balázs, világbajnok kajakos, egykori deákos diák által alapított vándorserleget olyan diák kaphatja meg, aki mind sporttevékenységével, mind a tanulmányi eredményével kiemelkedő.  A tavalyi nyertes, Csorba Zsófia (12. e) adta át idén a serleget Ozsgyáni Bencének (10. b).

Számítástechnikai versenyen is indultak deákos diákok: Bak Péter és Kovács Bence (11. g) 3. helyezést értek el a Gábor Dénes Számítástechnikai Versenyen.

Grósz Károlyné, a diákok körében Ági néniként ismert iskolai védőnő segítségével egészségügyi területen is rendszeresen részesülnek elismerésben deákos diákok. Ezúttal Sejben Maja (11. c) ért el 3. helyezést az országos Csecsemőgondozási Versenyen, ahol az ifjúsági kategóriában 26 induló közül érte el ezt a szép eredményt.

Az iskolaújság is kiemelkedőnek bizonyult: főszerkesztőnk, Jenei Eszter (12. d) egy országos diákújságíró pályázaton elnyerte a fődíjat, melyet Úsz Illés miniszteri biztos úr adott át neki személyesen. Az iDeákra pedig már harmadik alkalommal figyelnek fel a DUE Médiahálózat szakemberei: idén az eddigi két első helyezés után második helyezést értünk el a Tehetségkutató Diákmédia Pályázaton, az Év online diákmédiuma kategóriában – a nyereményünket szeptember 22-én vehettük át a Sajtófesztiválon, melyről hamarosan élménybeszámolóval jelentkezünk.

Gratulálunk az eredményekhez, és további sok sikert kívánunk!

Előfordulhat, hogy listánk nem teljes – ha kihagytuk volna versenyeredményedet, bátran jelezd nekünk a szerkesztoseg@ideak.info e-mail-címen keresztül.

Az első tanítási napon került sor a torták átadására – ezekről fotósaink, Barna Gergely, Bódi Dávid és Sipos Ivett fényképeket is készítettek, melyeket az alábbi linkre kattintva tekinthettek meg.

Díjátadók az első tanítási napon

16 new photos added to shared album

Hozzászólások
+ posts