Az iDeák is nyári szünetre megy

Mindig jól jön a nyári pihenés a fárasztó tanév után, de az idei koronavírus-helyzet és a szokatlan digitális oktatás nehézségei miatt ezúttal különösen jól fog esni a kikapcsolódás, ami nemcsak Rátok, de az iDeák szerkesztőségére is ráfér.

A 2019/20-as tanév volt az online formában újraindult iskolaújságunk harmadik éve. Szerencsére ennyi idő után már rutinosan kezeljük a felületet, de az iskolák bezárása az iDeák működését tekintve is szokatlan volt. Hozzászoktunk a személyes megbeszélésekhez, ahol nemcsak hatékonyan tudunk beszélni a munkáról, de ezek a találkozók mindig jó hangulatban is telnek. Furcsa volt, hogy ezúttal csak online tarthattuk a kapcsolatot. A fotósainkat is érintette a helyzet: deákos események híján munka nélkül maradtak.

A nehézségek ellenére azt gondolom, sikeres évet zárt a csapatunk. Kitartottunk ebben a szokatlan helyzetben is, és még így is népszerűségnek örvendtünk a diákok körében, amiért köszönettel tartozunk.

Vannak olyan diákok, akik már kezdetektől fogva követik a munkásságunkat, de a gólyáktól is pozitív visszajelzéseket kaptunk – szerettétek például a gólyanapokról és a gólyabálról szóló tudósításainkat. Népszerűek voltak az interjúink is, főleg az új tanárokkal készített cikkek – reméljük, a cikksorozatunkkal sikerült elérnünk a célunkat, és közelebb érzitek magatokhoz pedagógusainkat. Az új helyzethez alkalmazkodva pedig elindítuttunk a “Koronavírus” rovatot, amelyben igyekeztünk tájékoztatni benneteket a vírus diákokat érintő következményeiről. 

Köszönjük, hogy olvastatok minket, és reméljük, hogy jövőre is szívesen fogadjátok majd a cikkeinket, fotóinkat és videós beszámolóinkat. 

Ha esetleg idén még nem volt bátorságod csatlakozni hozzánk, de most megjött a kedved, akkor már jövő év elején szeretettel várunk, és Titeket is, kedves jövő tanévben deákossá váló gólyák!

Az iDeák csapatának nevében kellemes nyári szünetet kíván:

Jenei Eszter
főszerkesztő

Hozzászólások