Az egyik legfelkapottabb gimnazistákról szóló sorozat a netflixen: Elit

Újabb sorozatajánlót hoztunk nektek, melyben a spanyol Elit című thriller-dráma sorozat történetébe tekinthettek be, ha esetleg még nem láttátok volna. Az első évad 2018-ban, a harmadik pedig idén márciusban jelent meg a Netflixen, és nagy népszerűségnek örvendhetett hazánkban is.

Elite

Elite updated their cover photo.

Az első évad legeleje rögtön betekintést nyújt a bonyodalomba, ugyanis az egyik főszereplő, Samuel kihallgatásába csöppenünk bele, akinek emlékeiben szó szerint véres jeleneteket láthatunk. A kihallgatás oka az, hogy egy osztálytársukat meggyilkolták, nagyrészt erre épül az egész évad, illetve az ehhez vezető eseményekhez. 

Az iskolaév kezdetén három új diák – a már említett Samuel (Itzan Escamilla), Christian (Miguel Herrán) és Nadia (Mina El Hammani) érkezett a Las Encinasba, és azonnal fel is forgatták az ott tanulók életét. Már rögtön az első napjaikban több ellenségre, mint barátra találtak, hiszen rajtuk kívül, az iskolába járó jómódú diákok között már mindenki tudta, kinek hol a helye, mindenkinek megvolt már a saját kis baráti köre.

Míg Samuel a „legnagyobb riválisa” húgával barátkozik össze, így Christian egy szerelmi háromszögbe keveredik, Nadia számára pedig az okozza a legnagyobb kihívást, hogy muszlim vallása miatt több nézeteltérésbe is kerül társaival, illetve tanáraival. A sorozatban jelentős szerepet kapnak a káros szenvedélyek, ezeken belül is legfőképpen a drogok használata, valamint a fiatalkori terhesség is újabb problémákat vet fel. 

Elite

Elite updated their cover photo.

A tanév végén a legjobban teljesítő diák egy trófeát kap az eredményes munkájáért. Azonban ez a trófea vezet egy tanuló halálához. A holttestnél végül Samuel bátyját találják, így a rendőrség őt viszi el gyilkosság gyanújával.

A második évadban még több új diák érkezik, akik próbálnak beilleszkedni a közösségbe, a többiek pedig továbbra is próbálják feldolgozni társuk halálát. Az új tanulók titokzatosak, ők sem mutatják az igazi énjüket, azonban, mint ahogy ez lenni szokott, végül róluk is kiderül az igazság. 

Ebben az évadban nagy bonyodalmat okoz, hogy eltűnik egy diák, ez pedig ahhoz vezet, hogy az egyik szemtanú feladja az igazi gyilkost. Ez több barátságot is tönkretesz, ugyanakkor létre is hoz néhányat. 

A harmadik, és egyben az eddigi utolsó évad elején rögtön gondot okoz az, hogy visszatér az iskolába a valódi gyilkos, akit – néhány embert leszámítva – , nem éppen a legnagyobb szeretettel látnak viszont társai. 

A diákoknak ez volt az utolsó évük az középiskolában, így sor kerül egy ballagás utáni hatalmas bulira is, ahol újabb haláleset következik be. A fontosabb eseményeket visszapillantásokban láthatjuk. A gyilkos kiléte végül csak az utolsó részekben derül ki, addig csak találgathatunk, hogy a sok gyanúsított közül ki a valódi, illetve láthatunk részleteket a diákok vallomásaiból is, amik csak még jobban összezavarnak bennünket. A gyilkos diák bevallja társainak a tettét, akik összefognak és segítenek neki, hogy ezúttal ne derüljön ki az igazság.  

Elite

Elite added a new photo.

Az évad végén mindenki útnak indul, egyesek ösztöndíjjal mennek tanulni külföldre, mások saját vállalkozásba kezdenek, azonban olyan is van, aki ismét a Las Encinasban kezdi az évet.

Összességében szerintem nagyon eseménydús és izgalmas volt a sorozat, főként azért, mert több szálon fut a cselekmény, és több ember szemszögéből is láthatjuk az eseményeket. Jelentős szerepe van az emberi kapcsolatoknak is, melyek szintén több oldalát is megmutatják a szereplőknek. Szerintem mindenképp érdemes belenézni a sorozatba, ugyanis érdekes és aktuális témát dolgoz fel. 

Számíthatunk negyedik évadra is, így én kíváncsian várom, hogy vajon a régi, már jól ismert színészeket láthatjuk viszont, vagy lecserélődnek a szereplők, és egy teljesen új történet vár majd minket.

Hozzászólások
+ posts