Az idei érettségi menete – végzősöknek

Soha nem volt még ilyen érettségi időszak, emiatt több olyan tudnivaló van, ami számotokra teljesen egyedi – ezeket gyűjtöttük össze ebben a cikkben. 

Szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődik meg hétfőn az érettségi / Fotó: MTI-Balogh Zoltán
 1. Amit már mindenki tud: a legtöbb tárgy esetében csak írásbeli vizsga lesz, ez adja a végső százalékos eredményeteket.
  Kivételt képeznek a csak szóbeli részt tartalmazó érettségi vizsgatárgyak és a testnevelés – minderről az osztályotok jegyzőjétől, az osztályfőnökötöktől tájékoztatást kaptatok.
 1. Idén az, aki emelt szintű érettségivel szeretett volna nyelvvizsgát szerezni, csak az írásbeli vizsgájából fogják kiszámolni – de így is komplex nyelvvizsgát ér majd.
 2. Az iskola honlapján elolvashatjátok a részletes érettségi eljárásrendet. Ajánlatos folyamatosan követni az itt megjelenő tájékoztatást!
 3. Az első érettségi héten a megszokottól eltérően a más években 8:00-kor kezdődő vizsgák 9:00-kor kezdődnek, a második héten már 8:00-kor és 14:00-kor. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ráér ekkor megérkezned – fél órával  vizsgakezdés előtt már a teremben kell lenned! Ajánljuk neked, hogy idejében érkezz meg (az első héten is már 7-től be lehet jönni az épületbe) az iskolához, mert sokkal lassabb lesz a bejutás az ajánlott távolságtartás miatt. 

Figyelem! Van, aki a tornacsarnokban fog írni – ők így értelmezzék a kiírást:

 • Tornacsarnok A – a Gedói Általános Iskola felőli oldala a csarnoknak
 • Tornacsarnok B – a csarnok középső része
 • Tornacsarnok C – Krúdy Szakképző Iskola felőli oldala a csarnoknak

A csarnokba való bejutás a Krúdy iskola felőli bejáraton keresztül lehetséges.

 • aki a 2/A teremben ír, a menza felől tud bejutni.
 1. Az iskolába eljutást segíti, hogy az SZKT sűríti a járatait, de ha teheted, inkább más közlekedési módot válassz! 
 2. Ha megérkezel, és nincs saját maszkod, az ajtóban fogsz kapni – használd a kihelyezett kézfertőtlenítőket! Tartsd be az ajánlott minimális 1,5 méteres távolságot!
 3. Azt, hogy melyik teremben írod majd az érettségidet, megtalálod a Deák honlapján:

A teljes vizsganaptár:

Ne felejtsd, minden vizsga előtt érkezz meg idejében, hogy fél órával a vizsgakezdés előtt már el tudd foglalni a helyedet!

 1. Hozd magaddal a megengedett segédeszközöket, tollat, ceruzát, enni- és innivalót (ez utóbbit a biztonság betartása mellett)!

Olvasd el a tantárgyakra lebontott érettségi tanácsainkat!

Hozzászólások