Újabb felkapott sorozat a Netflixen: Ez így nem oké – kritika és ajánló

Az Ez így nem oké című amerikai sorozat első évada február 26-án jelent meg a Netflixen, és hamar nagy népszerűségnek örvendett. Az alapja Charles Forsman azonos című regénye, mely képernyőre kerülve hét részen keresztül mutatja be a főszereplő kicsit sem átlagos mindennapjait.

Netflix

Ez így nem OK – az első évad már elérhető!

A főhős, Sydney Novak (Sophia Lillis) egy tinédzser lány, aki nemcsak szereplőként, de narrátorként is megjelenik a sorozat epizódjaiban. Sajnos, családi háttere kicsit sem ideális, édesanyja rengeteget dolgozik, édesapja pedig öngyilkos lett. Édesapja halálának feldolgozása érdekében azt a tanácsot kapja, hogy vezessen naplót, írja ki magából az érzéseit, gondolatait. Mivel Sydney tölti be a narrátori szerepet is, így mi is betekintést nyerhetünk a naplóba, és megtudhatjuk, hogy teljesen átlagosnak érzi magát, úgy gondolja, hogy semmi különleges nincs benne. Ez azonban egyáltalán nem igaz: hamar kiderül, hogy a lány szupererővel rendelkezik.

Sydneynek két igazi barátja van, Dina (Sofia Bryant) és Stanley (Wyatt Oleff). Kettejük közül azonban csak Stanley tud Sydney különleges képességeiről, melyek megismerésében és kontrollálásában később segíteni is próbál. A sok együtt töltött idő után Stanley beleszeret a lányba, azonban Sydney egyre inkább a barátnője, Dina iránt érez többet mint barátság.

A színészek balról jobbra: Sofia Bryant, Sophia Lillis, Wyatt Oleff.

Sydney sokszor úgy érzi, mintha figyelné vagy követné őt valaki. Egy nap erőt vesz magán, és lemegy a pincéjükbe, ahol számos dologra választ kap, miután megtalálja édesapja hátrahagyott dolgait.

Az utolsó részek, ahogy ez lenni szokott, egy iskolai bálban játszódnak, ahol Sydney tisztázza dolgait mindkét barátjával, azonban bonyodalmat okoz, hogy korábban elvesztette a naplóját, amit ezúttal egy számára nem túl kedves ismerős kezeiben láthat viszont. A lány nem tud uralkodni érzésein, így a képességén sem, ezáltal pedig a bál is tragédiába torkollik. Sydney egy biztonságos helyre menekül, hogy egyedül lehessen, azonban megjelenik a titokzatos alak, aki az epizód végén olyan dolgot mond a lánynak, ami kíváncsivá tehet minket a következő évadra.

A Sydney-t és Stanley-t alakító színészek már ismerősek lehetnek számunkra, hiszen jelentős szerepet töltöttek be az AZ című filmben is.

Ha nézek egy sorozatot vagy filmet, nekem fontos, hogy szerethetőek legyenek a szereplők, ezt a kritériumot pedig az én véleményem szerint leginkább a Wyatt Oleff által megjelenített karakter töltötte be. Sophia Lillis mellett ő töltött még be főbb szerepet, így őt is kicsit jobban megismerhettük: nyitott, vicces személyiségű, azonban a felszín alatt neki is vannak problémái, ezzel pedig szerintem – még ha kicsit más értelemben is – sokan tudunk azonosulni.

Összességében nekem tetszett a sorozat, szerintem nagyon jól bemutatta a korosztály különböző problémáit, vívódásait – természetesen a szuperképességektől elvonatkoztatva – , így bárkinek ajánlanám, hogy nézze meg. Kissé rövidnek találtam, hiszen hosszabb és több részes műsorokat nézek leginkább, de legalább így nem lett túlnyújtott és unalmas, ellenben izgalmas és fordulatokkal teli.

HAGYJ VISSZAJELZÉST

Ide írd a hozzászólásod!
A neved helye
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.