Mit csináljak a távoktatás alatt? Kiskáté diákoknak

Amíg tanáraitok nem kapják meg ingyenesen az Oktatási Hivataltól és nem alkalmaznak Unreal Engine-t. 🙂 🙂 Azaz soha… 

Alapvetés: Ne pánikolj, maradj otthon, ne vádaskodj!

Miért? Mindig is otthon akartál maradni a suliba jövés helyett – fogd fel úgy, hogy megvalósult az álmod… 🙂

De a felszabadult időben fókuszálj arra, ami a továbbtanulási célod – igen, akkor is, ha csak 9-es vagy – olvass, nézz videókat, tájékozódj!

1. Meddig tart ez az egész?

Nem tudjuk. Lehet, hogy valóban csak két hét (nem úgy tűnik). De lehet, hogy akár egy-két hónapra is gondolnunk kell, vagy akár többre. Ahogy a mondás tartja: Reméld a legjobbat, de készülj fel a legrosszabbra.

2. Hogyan tartsam a ritmust?

Ne halmozd fel a tennivalóidat! Kövesd az osztályod és a csoportjaid internetes felületét – Google Classroom, Drive-felület, a megszokott Facebook-csoport, akármi.

3. Hogyan ne vesszek el a teendőimben?

Készíts olyan órarendet amiben a tanóra mellé felteszed annak a tájékozódást segítő linkjét is. Ezt akár egy egyszerű Google dokumentumban is megteheted, vagy letölthetsz alkalmazásokat a Google Play-ről, például a Time table appot. 

Ezekbe egyszerűen odailleszted a linket az adott tantárgyhoz (akár többet is) – és máris könnyen követheted a tennivalóidat.

4. Hogyan ne bolonduljak meg?

Mozogj! Ha lesz is kijárási tilalom, a lehetséges időben egyedül, nem „bandázva” biciklizz, fuss, amit szoktál. Ha nem lehet kimenni: rengeteg online jóga/pilates/edzésterv érhető el youtube-on. Vagy fordulj testnevelő tanárodhoz. 🙂

5. De mi van, ha nem kapok tananyagot???

Először nézd meg, tényleg fent vagy-e az osztályod Google Classroomjában, majd fordulj az osztálytársaidhoz – ha nem érkezik segítség, akkor az osztályfőnöködet kérdezd meg, végső esteben hozzánk is fordulhatsz – szerkesztoseg@ideak.info
Legyél türelmes, a tanáraid egy része most kényszerült rá, hogy olyan dolgokat tanuljon, amelyekben nem jártas.
Amiben biztos lehetsz: a tanárod segíteni és tanítani akar – így támogasd ebben az ötleteiddel – de vigyázz, ne legyen információdömping, az mindenkit a padlóra küld!

Ha van kérdésed, szívesen válaszolunk – továbbítjuk!

Keep calm and carry on!

Hozzászólások