A digitális oktatás menete

Megígértük, hogy folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket a koronavírusos megbetegedések oktatást érintő következményeiről. Az alábbiakban az új rendszer alap tudnivalóit ismerhetitek meg.

Az oktatás a Google Classroomon keresztül fog folyni. A tanáraitoktól kódokat fogtok kapni, ezeket a “Jelentkezés a kurzusra” menühöz beírva fogtok tudni csatlakozni a digitális tanteremhez. Erre a felületre fognak érkezni a feladatok. Emellett ezzel párhuzamosan a KRÉTA is működni fog – nem tudhatjuk, mennyire fogják bírni az alkalmazások a megnövekedett igényt, így kell, hogy legyen alternatívánk.

A Google Classroomba való meghívás elfogadása kötelező, és az itt feladott feladatok elvégzése is, legyen az beadandó vagy egy online teszt. 

Fontos, hogy alakítsatok ki napirendet magatoknak! A digitális oktatás NEM szünet. Ha szünet lenne, azt be kellene pótolni nyáron – az online oktatás pedig a tanév részét képezi. A feladatok teljesítésének hiányában megkérdőjelezhető az adott diák teljesített tanéve is. Ennek tudatában kezeljétek a kialakult helyzetet!

Az új rendszer különösen nagy odafigyelést igényel a végzős diákoktól, ugyanis a közelgő érettségi miatt akár a továbbtanulásotok is múlhat ezen!

Az átállás természetesen időigényes. Úgy, ahogy nekünk is szokatlan a rendszer, úgy a tanároknak is. Várhatóan a hét második felében alakulhat ki egy viszonylag szilárd rendszer.

Az iDeák igyekszik az elkövetkezendőkben is tájékoztatni Titeket a legfontosabb hírekről, amellett, hogy a már jól megszokott arculatunk is megmarad: továbbra is lesznek sorozat- és filmajánlók, idegen nyelvű cikkek, és még néhány interjú is van a közzétételre váró cikkeink listáján. Minden marad a régiben, csupán értelemszerűen a Deákos eseményekről való tudósítások maradnak el.

Ha az új rendszer kezdeti nehézségeivel is, de sikeres tanévet kíván az iDeák csapata!

Hozzászólások