Március a Deákban

Az idén 29 napos február után átléptünk a tavaszba, melynek során remek iskolai programok várnak majd ránk.

Másodikán, hétfőn kerül sor a  szóbeli felvételikre, emiatt pedig a már deákos diákoknak csak 7 órájuk lesz megtartva, azok is rövidítve: a fél nyolcas kezdés után 35 perces órák lesznek 10 perces szünetekkel. Ha esetleg egy felvételiző nyolcadikos nyomós ok miatt nem tud megjelenni az elbeszélgetésen, 5-én pótolhatja azt.

Ebben a hónapban kerül sor Magyarország egyik legnagyobb nemzeti ünnepére, az 1848/49-es eseményekről való megemlékezésre. Az idei műsor 13-án lesz az ötödik órában, Kocsik András és Seller Attila tanár urak szervezésében. Természetesen ünneplő öltözet és kokárda viselése az elvárt megjelenés.

Szülői értekezlet is lesz ebben a hónapban, 19-én, 17 órakor, majd ugyan ezen a napon 18 órától a fogadóórákra kerül sor.

A tizenkettedikes diákoknak hamarabb, az április 30-ai ballagással fog véget érni a tanév, így ők már e hónap 20-áig megkapják a bukásveszélyről szóló értesítőket – reméljük, ebből minél kevesebb fordul elő.

A tavasz legnagyobb deákos rendezvénye a Deák Olimpia, melynek sport- és tanulmányi versenyei már elkezdődtek: a felhívásokat keresd az iskola területén kihelyezett szórólapokon, vagy érdeklődj szaktanáraidnál! A döntőkre és a megmérettetések eredményhirdetésére március 25-én kerül sor, amikor az elmúlt évek hagyományai szerint különböző szórakoztató programokon is részt lehet majd venni, melyekről nemsokára részletes tájékoztatót tudtok majd olvasni az iDeákban.

Kellemes márciust kíván az iDeák csapata!

Hozzászólások
+ posts