Január a Deákban

Az idei extra hosszú téli szünet után január 6-án ülünk be újra az iskolapadba, remélhetőleg kipihenten, és az új naptári év kezdete miatt motiváltan. Ez a hónap sem fog unalmasan telni a Deákban!

Fotó: Unsplash, Jude Beck

Január 8-án veszi kezdetét a fittségmérés, így a tesiórákon számíthattok például  ingafutásra, felülésre, fekvőtámaszra, és az ehhez hasonló már jól megszokott feladatokra.

14-én kerül megrendezésre a tanév második nyílt napja. Az iskola vezetősége 17 órára várja a továbbtanulás előtt álló nyolcadikosokat és szüleiket, 16-án pedig a már deákos, 11. és 12. évfolyamos diákoknak tartanak tájékoztatót az érettségiről és a továbbtanulásról, szintén 17 órakor.

Január 18-án, szombaton kerül sor a nyolcadikosok egyik legnagyobb megmérettetésére, a központi írásbeli felvételire, melynek kezdete 10 óra. Ha valamelyik diák nyomós ok miatt mégsem tudna ekkor megjelenni a vizsgán, ő 23-án 14 órakor pótolhatja.

Tanáraink 20-án, hétfőn javítják a felvételi dolgozatokat, így ezen a napon a 9. és 10. évfolyamnak nem kell iskolába jönnie, a tizenegy- és tizenkettedikesek pedig pályaorientációs programokon vehetnek részt az iskolában.

Január 24-én, pénteken ér véget az első félév, így eddig tudtok még javítani a jegyeiteken. 

25-én, szombaton kerül megrendezésre a szalagavató bál, idén először új helyszínen, a Sportcsarnokban.

Deák Ferenc, iskolánk névadója 1876. január 28-án hunyt el, így ezen a napon koszorúzással emlékezünk meg róla. Erre az 5. órában, a Dóm téren kerül majd sor.

30-án ismét koncert lesz iskolánkban, ezúttal minden osztálynak. A negyedik órában a Talamba Ütőegyüttes érkezik a színházterembe, az 50 perc alatt a föld körül című zenei előadásukkal.

A hónap utolsó napja, 31-e pedig a félévi értesítők kiosztásának határideje.

Boldog újévet kíván az iDeák csapata! 

Hozzászólások