December a Deákban

Elérkeztünk a 2019-es év utolsó, a tanév negyedik hónapjához. Az év legnagyobb ünnepe karácsony, így biztosan Ti is a téli szünetet várjátok a legjobban, de előtte még izgalmas iskolai események is várnak ránk.

Fotó: Unsplash, Stephan H.

December 5-én érkezik iskolánkba a Mikulás, aki – ha jók voltunk – szaloncukorral jutalmaz majd meg bennünket, miközben a hangszórókból karácsonyi zenék fognak szólni. Tavaly még egy interjút is készítettünk a Deák Télapójával, amit ide kattintva olvashattok el.

December 6-án kapnak értesítést a szülők a bukásveszélyről – reméljük, ebből nem sok akad.

Ebben a hónapban két szombati napon is be kell jönnünk a suliba: 7-én december 24-ét, keddet, 14-én pedig december 27-ét, pénteket dolgozzuk le. A december 7-i szombati munkanap csengetési rendje a következő: természetesen rövidített órák lesznek, a reggel 8 órai érkezés után az órák 40 percig fognak tartani, köztük 10 perces szünetekkel. A második órával kezdünk, es az utolsó megtartott óra a 6. lesz. December 14-én nem lesz tanítás, helyette projektnap kerül megrendezésre, amely reggel 8-tól délig tart majd. Azok az osztályok, akik előre jelezték, osztálykarácsonyoznak vagy külsős programon vesznek részt.

19-én, este 18:00-kor kerül megrendezésre a Karácsonyi Est, ezúttal Kocsik András tanár úr, valamint Szabó-Gilinger Eszter és Técsiné Tóth Mária Magdolna tanárnők szervezésében. A hagyományok szerint idén is lesznek sütik, forró tea, és az eseményen fel fognak majd lépni tehetséges diákok is.

A téli szünet előtti utolsó tanítási nap december 20-a lesz. Ezután majd csak január 6-án kell ismét iskolába jönnünk.

Kellemes ünnepeket kíván az iDeák csapata!

Hozzászólások