Cseh, lengyel és lett tanárok érkeztek iskolánkba

Biztosan hallottatok már arról, hogy az iskolánk több Erasmus program részese. Ezek közül az egyik úgynevezett Erasmus KA2-es program, amelynek keretében nemrég vette fel gimnáziumunk a kapcsolatot egy cseh, egy lengyel és egy lett középiskolával. Az intézmények közötti közreműködésnek köszönhetően tanárok és diákok is fognak utazni az országok között. November 25-én meg is érkezett a külföldi tanári csapat a Deákba, ezzel elindítva a programot.

Fotó: Tornyai Botond

Kilenc órakor tartották ünnepélyes fogadásukat a színházteremben, amely természetesen angolul folyt, hiszen ez a közös beszélt nyelv. Bató Ágnes tanárnő a program koordinátora, így az ő szervezésében folyt a köszöntés. Beszédet mondott az igazgatónő, akinek mondandóját Rakitta Milla fordította. Az intézményvezető asszony monológjában bemutatta iskolánkant: kitért a tagozatokra, a nyelvoktatásra, az érettségire valamint a továbbtanulásra való felkészítésre, és szót ejtett iskolánk épületéről is. Ezen kívül pedig még deákos, az Erasmus programban részt vevő diákok is közreműködtek a műsorban: Jószai Eszter és Szöllősi Dézi.

A Deák köszöntőjét követően a külföldi tanárok is mondtak néhány szót magukról, az iskoláról, amelyből érkeztek, és az ottani oktatásról. A program célja, hogy a tanárok megosszák egymással tapasztalataikat, és tanuljanak egymástól.

Mint ahogy cikkünk elején említettük, a diákok sem maradnak majd ki az utazásból, ugyanis hamarosan deákos tanulók is ellátogathatnak valamelyik külföldi középiskolába. Ehhez egy csoporthoz kell csatlakozni, melyben a kreatív írásra, az irodalomra helyezik a hangsúlyt. Magyarul és angolul írnak verseket, novellákat, akár regényeket is. De nemcsak az írói vénával rendelkezők lehetnek részesei ennek a szuper közösségnek, hanem a kiemelkedő nyelvtudást birtoklók is, ugyanis fordítók is szükségesek a csapatba. A program már elindult, és a csoport is kialakult, ennek ellenére semmi oka a szomorkodásra annak, aki csak cikkünket olvasva kapott kedvet a csatlakozáshoz, ugyanis Bató Ágnes tanárnő biztosan megpróbál majd megoldást találni arra, hogy akár Te is részese lehess a projektnek.

Cseh, lengyel és lett tanárok érkeztek iskolánkba

9 new photos · Album by iDeák Szerkesztőség

A képeket Tornyai Botond készítette.

Hozzászólások