Újabb hagyomány születik: TÖDE kupa

A SáRa kupáról már minden bizonnyal hallottatok, hiszen ezek a sportmérkőzések már több, mint húsz éve megrendezésre kerülnek a szegedi Radnóti Miklós és a SZTE Ságvári Endre gimnáziumok szervezésében. Most ennek mintájára a Deák és a Tömörkény is összefogott, és az első TÖDE kupára november 22-én, pénteken kerül majd sor. Ezt a kezdeményezést a diákönkormányzatnak köszönhetjük, így Nagy Péter tanár úrnál, a DÖK-öt segítő pedagógusnál érdeklődtem a program részleteiről.

“Már évekkel ezelőtt megfogalmazódott a Tömörkény István Gimnázium és a Deák Ferenc Gimnázium diáksága között, hogy a SáRa napok mintájára mi is összehozhatnánk valamit. Ezt évek óta próbáljuk megvalósítani, dolgozunk azon, hogy milyen formában és milyen tartalommal tudna működni, és úgy látszik, hogy idén jött el az a pillanat, amikor meg tudjuk rendezni a TÖDE-napot.” – nyilatkozta a tanár úr.

Egyelőre egy futballmérkőzéssel indul el a rendezvény, amely során a Deák és a Tömörkény fiúcsapatai egy kétszer húsz perces meccset fognak játszani egymással, de a szervezők hosszú távra terveznek, a programok folyamatos bővítése a céljuk: “Mindenképpen hagyományteremtésben gondolkozunk. Ezt egy első lépcsőfoknak tekintjük a jövőre nézve, mert a későbbiekben folyamatosan szeretnénk sportágakat és egyéb versenyeket megvalósítani a két intézmény között, például futball, női kézilabda, röplabda, de akár a szellemi vetélkedők is rajta vannak a listán, mert nagyon fontosnak gondoljuk az intézmények közötti kapcsolatot, és itt elsősorban nem tanári kapcsolatokra gondolok, hanem a diákság közötti kapcsolatra.”

Pénteken délután három órakor nagyon várják a deákos diákokat a szervezők a meccsre, hiszen a tanár úr úgy tudja, hogy a Tömörkényből több száz tanuló fog majd az iskolánkba érkezni, hogy a csapatát támogassa, így szeretnék, ha a mi iskolánk is méltó létszámban jelen lenne a rendezvényen.

“Szeretném megköszönni Rakitta Millának, a diákönkormányzat elnökének a törekvéseit, és hogy ez az esemény tulajdonképpen megvalósulhatott, hiszen ehhez ő is nagyban hozzájárult. Három órától tehát kétszer húsz percben játszani fognak a fiúk, mindenkinek jó szórakozást kívánok, valamint igazságos eredményt!” – fűzte hozzá Nagy Péter tanár úr az interjúhoz.

Hozzászólások
+ posts