Indul a sulirádió!

Akik az elmúlt héten az aulában töltötték a húsz perces szüneteiket, azok észrevehették, hogy zene szól a hangfalakból. Ez bizony nem egyszeri alkalomból történt így, hanem ettől a héttől minden nap hallható lesz a rádió az iskolában.

Fotó: Unsplash, Jonathan Velasquez

Több év után ismét alakult egy elszánt csapat a Deák Ferenc Gimnáziumban, akik az iskolarádiót újra fel akarják támasztani. Az intézmény vezetősége engedélyezte a rádió újraindulását, így az őszi szünet után már el is indulhatott az első zenés műsor, péntekenként pedig olyan adással készülnek a rádiósok Nektek, amelyben a legjobb zenéken felül többek közt az iskola és a város eseményeiről, érdekességeiről, programjairól hallhattok. Ezen kívül a későbbiekben kérhettek Ti is zenét, akár egyénileg, akár osztályszinten.

Az iskolarádiónak egyelőre nincs neve, de a Ti segítségetekkel egy hangzatos, egyedi nevet kaphat. Ha van egy jó ötletetek, hogy mi lehetne a rádió neve, írjátok fel egy kis papírra a nevetekkel együtt, és a portán található dobozba dobjátok be! A legjobb nevet a rádió felhasználja, az ötlet gazdáját pedig jutalomban részesíti. A határidő jövő hét kedd, hetedik óra, úgyhogy ne késlekedjetek, ha eszetekbe jutott egy jó név! 🙂

Mint a legtöbb csapatmunka, a rádiózás is annál jobb, minél többen vannak a szerkesztőségben. Tehát ha esetleg érdeklődtök a rádió iránt, szívesen beszéltek mikrofonba, vagy csak szeretnétek ennek az „iparágnak” a kulisszái mögé bekukkantani, jelentkezzetek bátran rádiósnak! A jelentkezéssel keressétek Kovács Bence 10. g osztályos szerkesztőt, vagy a rádió valamely tagját!

Ha pedig az iDeákban szeretnétek újságíróként vagy fotósként, esetleg videósként tevékenykedni, akkor keressétek Jenei Eszter 11. d osztályos főszerkesztőt, Novotny Katalin mentorpedagógust, vagy bármelyik munkatársunkat!

Hozzászólások
+ posts