Ezekre a programokra számíthattok a gólyanapokon – gólyahíradó

Iskolánk legkedveltebb programjai közé tartozik a gólyabál és az azt megelőző gólyanapok. A programsorozat a kilencedikeseknek szól, de az elmúlt évek tapasztalatai szerint a felsőbb évesek által is igen kedvelt esemény. Ez egy remek alkalom arra, hogy az új osztályok összekovácsolódjanak, és ekkor válnak majd igazi deákos diákká az elsőéves tanulók.

A tavalyi galériát itt tekinthetitek meg.

Idén a szervező 10. a osztály a zenei stílusokat választotta a rendezvény témájának, így a feladatok is ehhez kapcsolódnak. Szokás szerint, idén is vannak előfeladatok, ezek ötletes megoldásait hamarosan a színházterem mellett láthatjátok majd kiállítva:

  • Az egyik legmókásabb előfeladat talán a képszerkesztés, mellyel kapcsolatban idén koncert plakátokat kell készítenie az osztályoknak. Ezeken az alkotásokon az osztályfőnökök is szerepelnek, érdemes lesz megnézni őket!
  • Ezúttal is fontos szerepet játszik a kézügyesség: az egyik legbonyolultabb feladat a 3D-s makett elkészítése. Bármilyen anyagból az adott kor egy zenekarát kell megformázniuk a diákoknak – biztosan sok kreatív művet láthatunk majd.
  • Már az augusztusi csapatépítő gólyanapon is élőképet kellett alkotniuk az osztályoknak, és ez a feladat a mostani előfeladatokban is visszaköszön, de ezúttal nem a Szikin, hanem a város láttára kell ezt megformázni. A Szeged jellegzetes pontjain elkészített fotók is kiállításra kerülnek majd, szintén a színházterem mellett.
  • Egy eddig még semmilyen formájában meg nem jelent feladattal is bővül a sor idén: minden osztálynak saját karszalagot kell készítenie, amelynek viselése kötelező lesz a gólyabálon. 
Ilyen jó volt a hangulat tavaly.
  • És hogy is maradhatna el az egyik legikonikusabb feladat, a zászló elkészítése? Az elmúlt évekhez hasonlóan ennek idén is tükröznie kell az osztály legjellemzőbb vonásait, a tagozatot, továbbá kritérium még a látványosság is.
  • A felsőbb évfolyamok kedvenc feladata a sütinap – meglehet, hogy a kilencedikesek ezt nem kedvelik annyira. 🙂 Ekkor a gólyák saját készítésű süteményekkel vendégelik meg az idősebb diákokat és természetesen a tanárokat is.
  • A Deák egy különleges iskola, hiszen a szórakozás közepette nem csak magunkra gondolunk, hanem a rászorulókra is. Idén is játékos keretek között gyűjtjük az adományokat, amelyek lehetnek ruhák, tartós élelmiszerek, könyvek vagy játékok. Természetesen ebben a nemes ügyben a felsőbb évesek is részt vehetnek. Ha szeretnétek segíteni másokon, akkor a ruhatárnál tudjátok leadni a csomagjaitokat október 15-e és 19-e között. Fontos, hogy a zacskóra írjátok rá annak a kilencedikes osztálynak a betűjelzését, amelyiknek a gólyanapokon szurkoltok, ugyanis az az osztály, aki a legtöbb adományt gyűjti, pluszpontokban részesül.

A programsorozat csúcspontja lesz a gólyabál, amely október 25-én kerül majd megrendezésre. Ennek a feladatai javarészt titkosak, de az biztos, hogy gólyatánc idén is lesz! Nincs sok megkötés, a lényeg a jó hangulat teremtése: a táncokat a kisorsolt zenei stílus bármely dalára el lehet készíteni, de az öltözéknek passzolnia kell a stílushoz. 
A gólyabálon meghallgathatjátok a Chimpullt és az iskolánk tanáraiból álló zenekart is.
A jegyeket az aulában tudjátok majd megvásárolni a szervező 10. a osztálytól.

Jó szórakozást kíván az iDeák csapata!

Hozzászólások