Az iDeák is nyári szünetre megy

A nehéz tanév után nemcsak Nektek van szükségetek a pihenésre, hanem az iDeák szerkesztőségének is.

Fotó: Unsplash, Raphaël Biscaldi

A 2018/19-es tanév volt az újraindult online iskolaújságunk második éve. A kezdeti nehézségek után idén a fenntartás és a továbbfejlesztés útját kellett végig járnunk – kell továbbjárnunk a jövőben is. A legnagyobb változást a generációváltás jelentette, melyről már több ízben is hírt adtunk: Szabó Ákos után Jenei Eszter, idén 10. d-s tanuló tudhatja magáénak a főszerkesztői pozíciót. Nemcsak a vezetőségben történtek változások, örömmel jelentjük, hogy szerkesztőségünk igen tehetséges tagokkal bővült, mind gólyákkal, mind pedig már eddig is deákos tanulókkal. Az utunkba kerülő nehézségeket közösen, de legfőképp Novotny Katalin tanárnő segítségével könnyen le tudtuk küzdeni, amiért nagyon hálásak vagyunk neki. Sőt, a jövőben már nem csak ő fog terelgetni minket az úton, ugyanis két társmentor is csatlakozott hozzá: Bató Ágnes és Szabó-Gilinger Eszter tanárnők. Az ő fő terveik közé tartozik az idegen nyelvű cikkek számának növelése és az iDeák szépirodalmi művek felé való kinyitása, de ezekről a velük készült interjúban olvashattok bővebben.

Legnagyobb sikerünknek tekintjük az idén már másodjára elnyert Az év online diákmédiuma címünket. Szintén hatalmas öröm volt számunkra, hogy az Alternatíva Egyesület Grund néven futó újsága megkeresett minket, és interjút készített velünk, ezzel is népszerűsítve az iDeákot.

Az említett elismerések mellet a deákos diákok körében elért népszerűségünk miatt is nagyon boldogok vagyunk, hiszen Miattatok indítottuk újra az iskolaújságunkat. Nem is kérdés, hogy jövőre is folytatjuk a munkát, és igyekszünk a tetszéseteket elnyerő produktumokkal előrukkolni az elkövetkezendőkben is, így ha esetleg idén még nem volt bátorságod csatlakozni hozzánk, de most megjött a kedved, akkor már jövő év elején szeretettel várunk, és Titeket is, kedves jövő tanévben deákossá váló gólyák!

Hozzászólások