Továbbra is az iDeák az ország legjobb online diákmédiuma

A DUE Médiahálózat 2019-ben is meghirdette a Tehetségkutató Diákmédia Pályázatát. A május 28-án megrendezett Sajtófesztivál keretein belül kiderült, hogy sikerült megvédenünk a tavalyi címünket, és idén is első helyezést értünk el Az év online diákmédiuma középiskolai kategóriában.

Az esemény Budapesten, az Akvárium Klubban került megrendezésre, ahol iskolaújságunk mellett volt főszerkesztőnk, Szabó Ákos is elismerésben részesült: különdíjat kapott az Év Diákújságírója versenyen. Ezúton is gratulálunk neki!

Az oklevelek és ajándékok ünnepélyes átadása mellett rengeteg program is várta a látogatókat. Több megmérettetés döntőjét is itt rendezték, mint például a Nagy Diák Bűnmegelőzési Tesztét, a Nagy Diák KRESZ-tesztét valamint Nagy Diák Versenykultúra Tesztét. Közönségtalálkozók és előadások is színesítették a napot. Találkozhattunk többek közt Kovács András Péterrel, S. Takács Andrással, Till Attilával, Dallos Bogival, Döbrösi Laurával és még a Stolen Beattel is. A sztárok mellett különféle szervezetek is ellátogattak a fesztiválra. A SZAKMÁZZ standjánál a továbbtanulási kérdéseinkkel kapcsolatban álltak rendelkezésünkre, a Richter Gedeon asztalánál pedig tudományos témákról esett szó. Az ORFK-Bűnmegelőzési Centrum többek közt a drog- és alkoholfogyasztás veszélyeire hívta fel a figyelmet, de játékos kereteken belül a részegszemüveget és az akadálypályát is kipróbálhatták az ide látogatók.
Nemcsak a való-, hanem a virtuális életben is leselkednek ránk veszélyek, melyekről a Telenor munkatársaival lehetett beszélgetni. A LanguageCert nyelvvizsgaközpont is kitelepült a rendezvényre, de mi Deákosként már mindent tudtunk erről, hiszen az iskolánkban ennek a letételére van lehetőség. Ha Te mégis bizonytalan vagy ezzel kapcsolatban, ide kattintva elolvashatod az erről szóló cikkünket.

Fotó: Sipos Ivett, iDeák

Az ország legnagyobb ifjúsági médiafesztiváljának egész napos programsorozata után kissé fáradtan, de élményekkel és tudással gazdagodva tértünk vissza Szegedre, ám itt az újságírói tapasztalataink bővítése korántsem ér véget. Az ESET vírusirtó, a szotar.net hozzáférés, a Magyar Természettudományi Múzeumba és a budapesti Paniq Szobába szóló belépők mellett két kedvezményes jegyet is magunkénak tudhatunk a DUE tíznapos médiatáborába. Az intenzív szakmai nyaraláson már tavaly is képviseltük az iDeákot, melyről élménybeszámolót is olvashattok. Reméljük, hogy csapattangjaink idén is kibővült tudástárral térnek majd haza Balatonszárszóról, hogy még színvonalasabb produktumokkal szolgálhassunk Nektek az elkövetkezendőkben.

Ezúton szeretnénk megköszönni iskolánk vezetőségének és összes pedagógusának, de főleg Novotny Katalin tanárnőnek a támogatást. Mégis, az olvasóink nélkül sehol sem tartanánk, így a leghálásabbak Nektek vagyunk, deákos diákok!

Hozzászólások
+ posts